USA-s suri legendaarne senaator ja Trumpi kriitik John McCain

USA-s suri pikaaegne senaator ja vabariiklaste erakonnas president Donald Trumpi kritiseerinud endine merejalaväelane ja poliitik John McCain.

Arizona osariiki esindanud McCain oli USA parlamendi liige 35 aastat.

McCain oli 2008. aastal vabariiklaste presidendikandidaat, aga kaotas Barack Obamale.

McCain oli endine merelennuväelane, kes langes Vietnami sõjas 1967. aastal vangi, kui ta lennuk alla tulistati. Ta sai raskelt vigastada. Vangistuses pidi ta taluma piinamist, mis põhjustas talle püsivaid kehavigastusi. 1973. aastal ta vabastati. 1981. aastal läks McCain kapteni auastmes erru.

Üleriigilises poliitikas osales McCain alates 1982. aastast, mil ta valiti Arizona osariigi esindajana Ühendriikide Kongressi esindajatekotta. Alates 1987. aastast oli ta Arizona senaator Ühendriikide Kongressi ülemkojas ehk senatis.

McCain oleks 29. augustil saanud 82-aastaseks.

Donald J. Trump on Twitter

My deepest sympathies and respect go out to the family of Senator John McCain. Our hearts and prayers are with you!

Hillary Clinton on Twitter

@SenJohnMcCain lived a life of service to his country, from his heroism in the Navy to 35 years in Congress. He was a tough politician, a trusted colleague, and there will simply never be another like him. My thoughts and prayers are with Cindy and his entire family.

Kommentaarid
(Külastatud 127 korda, 1 külastust täna)