Tänavune juuli oli Soomes mõõtmisajaloo kõige soojem

Tänavune juulikuu oli ilmateenistuse andmetel Soomes ajaloo kõige soojem. Kogu maal oli keskmine õhutemperatuur 19,6 kraadi, ületades 1941. aasta rekordit 0,4 kraadiga.

Keskmine õhutemperatuur oli Lapimaal 5 kraadi ja mujal Soomes 2,5-4 kraadi tavapärasest kõrgem, vahendab Ilta-Sanomat.

Üle 25-kraadiseid päevi oli juulikuus kokku 27. See on teine tulemus pärast 2010. aasta juulikuud, mil palavaid päevi oli 30.

Juulikuu kõrgeim temperatuur mõõdeti 33,7 kraadi Vaasas 18. juulil.

Juulikuu sademete hulk jäi tavapärasele alla. Soome lõuna- ja idaosas oli sademete hulk tavapärasest veidi suurem. Ahvenamaal ning Soome lääne- ja keskosas ulatus sademete määr ainult viiendikuni keskmisest.

Päike paistis maa lõuna- ja keskosas 300-500 tundi, põhjaosas 350-400 tundi. Päiksepaistet oli tavapärasest rohkem, seda eriti maa põhjaosas. Enne oli nii palju päiksepaistet Soome põhjaosas 1980. aastal.

Heinäkuu oli mittaushistorian kaikkein kuumin

Heinäkuu oli Ilmatieteen laitoksen mittaushistorian lämpimin. Koko maan keskilämpötila oli 19,6 astetta, mikä ylitti vuoden 1941 ennätyksen 0,4 asteella. Keskilämpötila oli Lapissa viisi astetta ja muualla maassa 2,5-4 astetta tavanomaista korkeampi. Hellepäiviä oli heinäkuussa koko maan tasolla yhteensä 27. Tämä on suurin lukema sitten heinäkuun 2010, jolloin hellepäiviä oli 30.

Kommentaarid
(Külastatud 116 korda, 1 külastust täna)