Soomes saab laupäeval lasta ilutulestikku nagu aastavahetusel

Mitmel pool Soomes saab laupäeval lasta ilutulestikku nagu aastavahetusel. Tegemist on meresõidu- ja suvilahooaja lõpetamisega, mida tähistatakse augusti viimasel nädalavahetusel ja mida kutsutakse ventsiaiset.

Massilise paugutamise tõttu peaks laupäeval eriti ettevaatlikud olema koeraomanikud, kuna paljud koerad kardavad rakette, vahendab Iltalehti.

Luba rakette lasta on Soomes laupäeval, 25. augustil kella 18-02.

Osassa Suomea saa lauantaina paukutella ilotulitteita kuin uutenavuotena – Päätös kuumentaa tunteita: “Vakava hengenvaara”

Vaikka venetsialaiset on Suomen toinen suuri ilotulitesesonki, jää myynti paljon uudestavuodesta. Helsingin eläinsuojeluyhdistys löytää monia riskejä lauantaisesta ilotulitevapaudesta. Katso listasta, missä päin Suomea saa lauantaina ampua ilotulitteita. Moni perinteisen sanomalehden lukija on saattanut hieraista viime päivinä aamukahvin ääressä silmiään: Lehtien etusivut ovat kuin uutenavuotena konsanaan, kun ilotulitemainokset ovat vallanneet etusivut.

Kommentaarid
(Külastatud 500 korda, 1 külastust täna)