Soomes algab kool ja politsei on väljas suuremate jõududega

Soomes algab käesoleval ja järgmisel nädalal kool, mistõttu on politsei alates kolmapäevast, 8. augustist väljas tugevdatud jõududega.

Politsei kontrollib sõidukite kiirust eriti koolide läheduses. Lisaks kontrollitakse autojuhtidel telefonide ja muude seadmete kasutamist, vahendab Ilta-Sanomat.

Kontrollitakse ka kõnniteel sõitvaid jalgrattureid. Seaduse järgi tohivad kõnniteel sõita vaid alla 12-aastased ratturid. Sellest vanemad peavad kasutama jalgratta- või sõiduteed.

Politsei tuletab meelde, et ratturitel on soovitav kanda alati kiivrit. Palju mõjutab ka eeskuju. Näiteks on näha palju peresid rattaga sõitmas, kus vanematel puuduvad kiivrid. Samuti räägivad vanemad laste nähes sõidu ajal telefoniga. Lastele tuleks näidata õige käitumisega eeskuju juba väiksest peale.

Liikennettä tehovalvotaan kaikkialla Suomessa keskiviikosta alkaen – syynissä viisi eri seikkaa

Poliisi valvoo nopeuksia koulujen lähettyvillä Euroopan laajuisen valvontateeman mukaisesti. Lisäksi valvotaan kuljettajien kännyköiden ja turvalaitteiden käyttöä sekä suojatiesääntöjen noudattamista. Tehostetussa valvonnassa ovat myös jalkakäytävällä ajavat polkupyöräilijät. Lue lisää: Poliisi tehovalvoi koulujen lähistöllä: Tuloksena tuhansia kiinni jääneitä ja jopa etsintäkuulutettuja - Poliisi pyrkii koulujen alkaessa olemaan muutenkin näkyvästi esillä, koska näkyvällä poliisitoiminnalla pystytään vaikuttamaan ihmisten liikennekäyttäytymiseen, poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta sanoo.

Kommentaarid
(Külastatud 272 korda, 1 külastust täna)