Soome rahvuslased avaldavad Turus meelt terrorirünnaku aastapäeval

Laupäeval täitub aasta Turus toime pandud Soome esimesest terrorirünnakust, rahvuslased korraldavad sel puhul meeleavalduse.

Põhjamaade vasturinne koguneb Turu kesklinnas Puutoril kella 12 paiku ja pool tundi hiljem liigutakse edasi rongkäiguga. Meeleavaldusega juhitakse tähelepanu Soome kehvenenud sõnavabaduse olukorrale ja rahvuslaste-vastasele tegevusele. Põhjamaade vasturinde tegevuse keelamine on praegu menetluses Turu kohtus.

Rahvusmeelsed korraldavad rongkäigu veidi hiljem, kella kella 15 ajal algusega Tuomikirkkotorilt. Vaikne rongkäik liigub kuni Aurajoe kallasteni.

Lisaks on kavas korraldada suur rahvuslaste-vastane meeleavaldus, mis saab alguse rongkäiguga kell 11.15 alates Puolalanpuisto pargist. Rongkäik jõuab parki tagasi kell 12 ja sellele järgnevad sõnavõtud. Meeleavaldusel kõneleb ka üks haavata saanutest Hassan Zubier, vahendab Iltalehti.

Turu kesklinnas toimub laupäeval veel üritusi, neist tähtsaim on ligi 3500 osavõtjaga Paavo Nurmi Marathoni jooks, mille start antakse keskpäeval Teatterisilta juurest. Meeleavaldused maratonijooksjaid ei sega. Küll aga piirab maraton liiklust Turu linnas, samamoodi nagu meeleavaldused.

Turu linnas on laupäeval tavapärasest rohkem politseinikke, neid tuleb abiks juurde ka Tamperest ja Pohjanmaalt. Päevaste sündmuste ajal ei tohi Turu linna kohal lennutada droone.

Turu terrorirünnakus aasta aega tagasi hukkus kaks ja sai haavata kaheksa inimest.

Kommentaarid
(Külastatud 161 korda, 1 külastust täna)