Soome keskkonnaminister: Põllumajandus on Läänemere suurim saastaja

Soome keskkonnaminister Kimmo Tiilikainen ütles intervjuus väljaandele Talouselämä, et põllumajandus on Läänemere suurim saastaja.

Soome ranniku ümber vohav sinivetikas on aastakümnete pikkuse intensiivse põlumajanduse tulemus ja isegi kui väetiste kasutamist vähendatakse, on muutused aeglased tulema. Maa on väetist täis ja kui sajab palju nagu möödunud aastal, siis voolab väetis merre.

Tiilikainen pakub välja, et mineraalide sattumist merre võib pidurdada kipsiga töötlemise kaudu. Selle tarbeks on algatatud projektid ja nende jaoks taotletakse raha Euroopa Liidult.

Tiilikainen tunnistas, et mõnes piirkonnas võiks põllumajandusega tegelemise üldse ära keelata, kus on tõenäolisem, et kahjulikud ained satuvad vette. Aitab ka ökopõllundus, kuna siis ei seisa põllud söötis.

https://www.talouselama.fi/uutiset/suomen-maatalous-kuormittaa-itamerta-tiilikainen-ei-suomessa-tehtaitakaan-ole-suljettu-siksi-etta-ne-ovat-saastuttaneet-vaan-paastot-on-pantu-kuntoon/f08c1b1f-7f22-3f12-ac9a-5b3d42ab65bc?ref=twitter:c897

Kommentaarid
(Külastatud 137 korda, 1 külastust täna)