Soome ja Vene presidendid kohtuvad augusti lõpus Sotšis, kavas ühine jäähokimatš

Vene meedia andmetel toimub augusti lõpus Venemaal Sotšis Soome presidendi Sauli Niinistö ja Vene presidendi Vladimir Putini kohtumine. Ühtlasi toimub ühine jäähokimatš, aga pole veel teada, kas ka presidendid jääle lähevad nagu see oli 2012. aastal Peterburis.

Vene väljaanne Kubanskije Novosti kirjutab, et 22. augustil kohtuvad omavahel Soome ja Vene hokistaarid. Selleks sõidavad Venemaale endised ja praegused Soome hokikuulsused  Patrik Laine, Teemu Selänne ja Jari Kurri. Vene poole pealt astuvad üles  Pavel Datsjuk, Ilja Kovaltšuk, Nikita Gusjev, Kirill Kaprizov, Jevgeni Malkin ja Jevgeni Kuznetsov. Samuti tuleb jääle Artemi Panarin.

Hokimatš algab 22. augustil kell 16.

Samal päeval toimub teadaolevalt Niinistö ja Putini kohtumine Sotšis. Vene meedia pole veel avaldanud, kas Niinistö ja Putin ka ise jääle lähevad, vahendab Ilta-Sanomat.

Vene meedia info kohaselt on hokimatši puhul tegemist heategevusüritusega, mis on seotud üritusega „Kogu südamest”.

Viimati mängisid Niinistö ja Putin hokit 2012. aastal koos ühes meeskonnas ja neil olid seljas ühesugused, Soome ja Vene lippudega särgid.

Venäjän media: Putinin tapaava Niinistö saa yllättävät matkakumppanit: Selänne, Kurri ja Laine!

Sotshissa pelataan Suomen ja Venäjän välinen jääkiekon ystävyysottelu samana päivänä kun presidentit Putin ja Niinistö tapaavat kaupungissa, kertovat Venäjän tiedotusvälineet. Kubanskie novosti -sivuston mukaan Sotshin Shaiba-areenalla pelataan 22. elokuuta jääkiekko-ottelu, jonka nimeksi on annettu “Ystävät Venäjä ja Suomi”. Jäälle on tulossa olympiamitalisteja ja muita legendaarisia jääkiekkotähtiä molemmista maista.

Kommentaarid
(Külastatud 214 korda, 1 külastust täna)