Skandaal Soomes: jalgrattur peatas keset Helsingi linna liinibussi

Soomes on puhkenud suuremat sorti skandaal, kuna vihane jalgrattur peatas keset Helsingi linna Mannerheimintiel Onnibusi liinibussi selle eest, et buss oli andnud signaali ja pärast seda ratturist liiga lähedalt möödunud.

Ratturit see signaalitamine häiris, ta sõitis bussist uuesti mööda ja seisis sõidurea peale ette, nii et buss ega teised liiklejad ei pääsenud enam edasi. Rattur kutsus välja politsei ja keeldus lahkumast enne, kui politsei kohale tuleb.

Politsei tuli kohale, vaatas asja üle ja selgitas, et suurlinnas tuleks liikluskeerises ratturitel arvestada ka teiste juhtidega ning vältida sõidutee sulgemist. Antud kohal polnud tee ääres eraldi rattateed, mistõttu rattur sõitis sõiduteel, vahendab Helsingin Sanomat.

Ratturile jäi arusaamatuks see, miks bussil oli vaja temast mööduda, kui ta sõitis kiirusega 40 km/h ehk sama kiiresti kui teised sõidukid. Buss oli temast möödunud vaid 30 sentimeetri kauguselt.

Onnibusi bussijuht seletas, et andis signaali selleks, et enne möödasõitu ratturit hoiatada.

Politsei asjas kellelegi trahvi ei teinud, vaid piirdus suulise hoiatusega.

Ratturi väitel on Helsingis probleeme just kaugliinibussidega, Helsingi enda bussijuhid on ratturite suhtes väga vastutulelikud ja mõistvad.

Kommentaarid
(Külastatud 474 korda, 1 külastust täna)