Saksamaal Chemnitzis tuli tänavatele ligi 6000 inimest

Saksamaa idaosas Chemnitzis tuli eile ja täna tänavatele ligi 6000 inimest, et avaldada meelt Saksamaa immigratsioonipoliitika vastu.

Rahvuslased kogunesid tänavatele juba teist päeva järjest ning politseil polnud võimekust, et neid peatada, vahendab Der Spiegel.

Chemnitz on Saksamaa idapoolse Saksi liidumaa suuruselt kolmas linn.

Rahutused said alguse sellest, et pühapäeval pussitati kesklinnas toimunud üritusel surnuks 35-aastane Daniel H. Pärast seda levis sotsiaalmeedias kulutulena info, et pussitaja oli migrant ning inimesed tulid tänavatele, et välja valada oma viha migrantide vastu.

Esmaspäeval korraldati linnas rahvuslaste-vastane meeleavaldus ja selle peale tuli tänavatele veel rohkem rahvuslasi, kokku ligi 6000 inimest, kes skandeerisid: „Vabadus! Sotsiaalne! Rahvuslik!” Samuti kostsid hüüded: „Saksamaa sakslastele! Migrandid välja!”

Välismaalased moodustavad Chemnitzi elanikkonnast 7,6 protsenti ja pagulaste osakaal oli 2018. aasta algul 2,41 protsenti.

Tänavatele tulnud inimesed rääkisid, et saavad aru migrantide kehvast olukorrast, aga Saksamaal on 2 miljonit last, kes elavad allpool vaesuspiiri. Nende heaks ei tee keegi midagi, samas kui migrantide peale kulutatakse suuri summasid. Migrandid tööd teha ei viitsi, vaid tahavad kõik olla suured jalgpallimängijad ja lauljad. Kui neil palutakse tööd teha, siis räägivad nad, et ei saa, selg on haige.

Inimesed on pahased, kuna Saksa valitsus kulutab raha migrantide peale, aga oma inimesed kannatavad, pensionid on väga väiksed. Inimesi ajab vihale suur ebavõrdsus ja asjaolu, et raha kulutatakse migrantide peale.

Bart Claes on Twitter

When the media tells you there were only 800-1000 people protesting Merkel in #Chemnitz :’-) Europe is waking up. https://t.co/YNziGuO3Rf

AFP news agency on Twitter

VIDEO: Xenophobia rears its head in eastern Germany with far-right protests in the city of #Chemnitz degenerating into attacks against foreign-looking people after Sunday’s fatal stabbing of a German man, allegedly by a Syrian and an Iraqi https://t.co/ToMkN00mG1

The Chemnitz Riots: Right-Wing Mob Wreaks Havoc on German City – SPIEGEL ONLINE – International

The neo-Nazi goes on the attack. He throws his arms above his head, yells and waves toward the parade of demonstrators in an attempt to get his comrades to follow him. Then, along with a group of 10 to 12 others, he storms up the stairs to a terrace in front of the Stadthalle, an event venue in the heart of the city of Chemnitz.

Kommentaarid
(Külastatud 1,453 korda, 1 külastust täna)