Rootslannast pereema pandi koos 4-aastase tütrega Dubais vangi – oli joonud lennukis klaasi veini

Suurbritannias elav rootslanna Ellie Holman peeti kinni pärast seda, kui ta oli lennufirma Emirates lennukis teel Araabia Ühendemiraatidesse Dubaisse joonud klaasi veini.

Holmanil on kolm last ja reisil oli ta neist noorimaga, vahendab Daily Mail.

Londonist Dubaisse lennanud naist ei lastud passikontrollis läbi, kuna tema viisa oli aegunud ja tal paluti tagasi lennata. Naine palus asja kontrollida, aga talle tehti selgeks, et tegemist oli ühekordse viisaga, mille ta oli juba ära kasutanud.

Kui naine ametnikke rahule ei jätnud, küsiti temalt, kas ta on tarvitanud alkoholi. Naine ütles, et oli joonud lennukis klaasi veini, kuna Emirates’i töötajad pakkusid seda tasuta. Selle peale öeldi talle, et alkoholi tarvitamine on Emiraatides keelatud. Kui Holman hakkas selle peale ametnikku pildistama, kogunes tema ja lapse ümber äkki kümmekond relvastatud valvurit. Talle öeldi, et ka lennujaama töötajate pildistamine on seadusevastane.

Ema ja tütar paigutati lennujaama arestikambrisse, kust nad viidi edasi politseisse.

Neid hoiti kuumas ja haisvas kambris kolm päeva, ilma et nad oleksid saanud helistada ja rääkidas asjast lähedastele. Tütar oli šokis ja tegi häda arestikambri põrandale.

Kolme päeva pärast lasti tütar isa juurde, aga naine peeti kinni süüdistatuna alkoholi tarvitamises. Naine päästeti hiljem kautsjoni vastu vabaks ja ta viibib nüüd tuttavate juures Dubais. Tal pole lubatud riigist lahkuda. Ametivõimude hinnangul võib asja menetlemine kesta aasta aega.

Dubais on probleemiks, et turiste ei teavitata piisavalt sealsetest seadustest. Jäetakse mulje, et külalistele on alkoholi tarvitamine lubatud. Lennujaamas ja hotellides on baarid, restoranides müüakse alkoholi. Tegelikkuses aga võivad inimesed alkoholi tarvitamise eest sattuda vangi, kui nende verest leitakse alkoholi.

Mum jailed in Dubai over glass of wine on flight makes tearful plea

Dr Ellie Holman was locked up in Dubai jail with her daughter for three days She was arrested at Dubai International Airport for drinking wine on flight Dr Holman, 44, said conditions were ‘baking hot and foul-smelling’ Her passport has been confiscated and case could take a year to settle She was detained by armed police after filming row with immigration official A dentist thrown into a Dubai jail with her four-year-old daughter for drinking a glass of wine on a flight from London today tearfully told how she is desperate to return home and be re-united with her family.

Kommentaarid
(Külastatud 614 korda, 1 külastust täna)