Rootsis kukkus alla hävituslennuk Saab Gripen pärast linnuga kokku põrkamist

Lõuna-Rootsis Ronneby lennuvälja ligidal kukkus täna, teisipäeva hommikul pärast linnuga kokku põrkamist alla hävitaja Saab JAS 39 Gripen (tõlkes: Greif).

Õnnetuses teadaolevalt keegi vigastada ei saanud.

Pealtnägijate sõnul on näha sündmuskohalt tõusmas suitsu. Kohale on sõitnud päästekopterid. Piloot suutis katapulteeruda ja on teadaolevalt elus, vahendab Aftonbladet.

Tegemist on lennukiga, mille ostu Soome kaalub lähiajal. Soome hävitajate ost on üks suuremaid kaitsealaseid projekte ja selle summa on 7-10 miljardit eurot. Lisaks Saab Gripenile on valikus veel Boeing F/A Super Hornet, Dassault Rafale, Eurofighter Typhoon ja Lockheed Martin F-35.

Jas-plan har kraschat – efter kollision med fågel

Ett Jas-plan har kraschat utanför Ronneby i Blekinge. Haveriet skedde under tisdagsmorgonen och orsakades av en fågelkollision. Enligt vittnen har ett stort rökmoln synts från platsen. – Räddningshelikopter är på väg och piloten har med en form av tecken visat att han är vid liv, säger Philip Simon, presschef på Försvarsmakten.

Kommentaarid
(Külastatud 946 korda, 1 külastust täna)