Prantsuse president saabus Soome visiidile

Maailmapoliitikas aktiivselt osalev Soome tõmbab maailma liidreid ligi nagu kärbsepaber. Alles külastasid Soomet maailma vägevad: Hiina, USA ja Venemaa liidrid, nüüd on järg Prantsuse presidendi Emmanuel Macroni käes, kes saabus täna õhtul Soome kahepäevasele visiidile koos abikaasa Brigitte’iga.

Eks sel ole ka inimlik põhjus – kõik tahavad oma silmaga näha seda maailma kõige õnnelikumat maad, kus on peaaegu kaotatud vaesus ning kodututele muretsetakse korterid. Võrreldes muu maailmaga on tegemist suisa paradiisiga.

Prantsuse presidendi vastu võtnud Soome president Sauli Niinisto ütles, et on üks asi, mida soomlased peaks prantslastelt õppima: jalgpall. Võibolla peaks tegema nii nagu keskajal kirikumehed, et saatma soome noored õppima Prantsuse jalgpalliakadeemiasse, pakkus Niinistö.

TPKanslia on Twitter

Bienvenue en Finlande Monsieur le Président @EmmanuelMacron et Madame Brigitte Macron! | Tervetuloa Suomeen presidentti @EmmanuelMacron ja rouva Brigitte Macron!

TPKanslia on Twitter

Presidentti @Niinisto: On yksi ala, jolla meillä suomalaisilla on opittavaa Ranskalta: #jalkapallo. Ehkäpä menestyksen resepti olisi sama kuin keskiajan kirkonmiehillä – täytynee ryhtyä lähettämään nuoria pelaajiamme ranskalaisiin jalkapalloakatemioihin. https://t.co/DbgR4UpBML

 

Kommentaarid
(Külastatud 175 korda, 1 külastust täna)