Pikalainat – 10 vinkkiä nopeaan lainanhakuun

Yllättikö rahantarve, etkä tiedä mistä saisi parhaimman ja nopeimman lainan? Aina ei säästötilin varat riitä yllättäviin kuluihin.

Olipa kyseessä sitten äkillinen lääkärilasku, hajonnut puhelin tai myöhässä olevat palkat, netistä löydät nopeaa lainaa kaikkiin tarpeisiin. Nettilainoja sekä niitä tarjoavia yhtiöitä on monenlaisia, eivätkä kaikki ole yhtä hyviä tai sopivia juuri sinulle. Mutta tarjonnan paljouden ei kannata antaa pelästyttää, sillä yhä useampi Suomalainen hakee nopeaa lainaa netistä.

Mutta kun tarjolla on kymmeniä, ellei satoja eri lainapalveluita, voi olla hankala tietää kuinka edetä lainan haussa. Vaan ei hätää, sillä olemme keränneet 10 vinkkiä joilla onnistut satavarmasti. Ennen kuin haet lainaa, suosittelemme että tutkit tarkasti eri yhtiöiden tarjoamia lainoja. Lainoissa eroavat muunmuassa takaisinmaksuaika, korko ja lainaehdot. Siksi lainaa valitessa tulee käyttää maalaisjärjen lisäksi tarkkuutta: luottotietojaan ei kannata mennä pilaamaan yhden lainan takia. Sopiiko sinulle parhaiten kulutus- vaiko joustoluotto, tai ehkä pikavippi olisikin kuitenkin se paras? Lukemalla listauksen opit, minkä tyyppinen laina sopii sinulle parhaiten.

Lainojen hakeminen on siirtynyt valtaosin nettiin. Suurin syy nettilainojen suosioon on se, että tarjonta on valtavasti suurempi ja nettilainan haku on paljon nopeampaa kuin perinteisiä pankkeja käyttäen. Markkinoille on saapunut viime vuosina hurjasti lisää lainantarjoajia, eikä luku ole pienentymässä lähiaikoina. Yhä kasvavat markkinat ovat kuitenkin hyödyksi: yhtiöt tarjoavat toinen toistaan parempia ja halvempia lainoja. Keräsimme tähän artikkeliin listan, jonka avulla valitset itsellesi sopivimman lainan. Tärkeintä on, että valitset sekä lainatyypin että lainayhtiön tarpeittesi mukaan, sekä se, että hyödynnät monien yhtiöiden tarjoaman ilmaisen ensilainan. Lue alta lisää ja opi, kuinka voit hakea nettilainaa jo tänään!

Kuinka paljon tarvitset?

On ehdottoman tärkeää, ettet lainaa yli varojesi. Laina täytyy aina maksaa takaisin, ja vaikka nopea laina on houkutteleva vaihtoehto, liian suuresta lainasta on enemmän hyötyä kuin haittaa, eikä lainatessa aina muista ajatella korkojen suuruutta. Ole rehellinen itsellesi, kun mietit miten ison lainasumman tarvitset. Suosituin rahasumma on tuhannesta kolmeen tuhanteen euroon.

Katso esimerkiksi lainaailmanvakuuksia.fi listaus, josta löydät yli 30:n lainantarjoajan palvelut ja käyttöehdot edullista lainaa 2000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia. Lainaa haettaessa kannattaa aina vertailla ja kilpailuttaa yhtiöt keskenään, jotta saat varmasti kaikista reiluimman ja edullisimman vaihtoehdon. Listasta löydät sekä suosituimmat että edullisimmat lainayhtiöt kerättyinä

helppolukuiseen formattiin. Muista, että on parempi käyttää hieman aikaa eri yhtiöiden vertaamiseen, kuin hakea kallista lainaa joka kaduttaa myöhemmin!

Onko ikärajaa?

Yhä useampi lainayhtiö tarjoaa lainaa heti 18 vuotta täyttäneille, mutta on tärkeä muistaa, että moni yhtiö vetää ikärajan edelleen 20-23 vuoden kohdalle. Joten muista tarkistaa kunkin yhtiön vaatimat ikärajat, ennen kuin tuhlaat aikaasi hakemalla lainaa, johon ikäsi ei riitä.

Mikä laina sopii sinulle?

Lainoja on monia erilaisia, ja riippuu täysin sinusta, mikä niistä sopii sinulle parhaiten.

Kulutusluotto on lainatyyppi, joka edellytä takaajia tai vakuuksia. Kulutusluoton suuruus vaihtelee 1000 ja 50 000 välillä ja riippuen lainan myöntäjästä, ja sen maksaa takaisin yleensä 1-15 vuodessa.

Pikavippi eli pikalaina ei myöskään vaadi vakuuksia tai takaajia. Se on yleensä nopein vaihtoehto, josta lempinimi ‘tekstiviestilaina’ tuleekin. Pikavippi on todella helppo nostaa ja rahat voivat saapua tilillesi jopa minuuteissa, ja sen takia siitä on tullut erittäin suosittu vaihtoehto nettilainojen maailmassa.

Pikavipit ovat suuruudeltaan pieniä, noin 1000:een euroon asti, mutta korot ovat yleensä kovia. Sen takia takaisinmaksuaika onkin lyhyt: kuukaudesta kolmeen. Monet yhtiöt tarjoavat asiakkailleen ensimmäisen vipin ilmaiseksi.

Joustoluotto on melkein sama kuin kulutusluotto, paitsi että könttäsumman sijaan asiakkaalle myönnetään tietty summa, jonka puitteissa rahaa voi nostaa tarvittaessa. Siinä mielessä joustoluotto toimiikin samoin tavoin kuin luottokortti. Takaisinmaksun suhteen korkoja kertyy ainoastaan nostetuista summista, siksi joustoluotto on edullinen ja turvallinen vaihtoehto, jota monet Suomalaiset suosivat.

Ovatko luottotietosi kunnossa?

Luottotiedot on ehdottoman tärkeä olla hyvällä mallilla, ennen kuin haet minkään tyyppistä nettilainaa. Lainantarjoajat tarkistavat asiakkaidensa luottotiedot hakemusta tehdessä. Jos yhtiö tarjoaa vippiä luottotiedottomalle, se on satavarma merkki siitä, ettei yhtiö ole luotettava itsekään. Jos luottotietosi eivät ole kunnossa, nettilaina ei varmastikaan ole sinulle hyvä vaihtoehto.

Vertaamalla paras

Lainaa haettaessa on loputtoman tärkeää, että vertaat eri yhtiöiden tarjoamia lainoja keskenään. Näin saat selville, onko markkinoilla kenties parempi vaihtoehto sinun tarpeillesi. Ja muista: parempi käyttää hieman aikaa ennen päätöksen tekoa, kuin valita kallis vaihtoehto ja katua myöhemmin!

Ensikertalaiselle jopa täysin koroton vaihtoehto

Nykyään pankkien välinen kilpailu on käynyt niin kovaksi, että yhä useammat yhtiöt myöntävät asiakkailleen ensimmäisen lainan täysin kuluitta! Tämä tarkoittaa sitä, että maksat takaisin ainoastaan nostamasi summan ilman korkoja. Siksi ensimmäistä kertaa lainaavan ei tarvitse välttämättä pelätä hirmuisia korkoja.

Vuorokauden ajalla on väliä

Nykyisin lait kieltävät pikavipin nostamisen kello 23-7 välillä väärinkäytön estämiseksi. Joustoluottoa lait eivät kuitenkaan koske, sillä ne ovat lain edessä rinnastettavissa luottokortteihin. Joustoluottoa voit nostaa vaivattomasti milloin tahansa, ja siksi se onkin sopivin vaihtoehto monelle.

Onko edellistä lainaa vielä maksamatta?

Suurin osa yhtiöistä ei myönnä uutta lainaa, jos vanha on vielä maksamatta. Lainaamalla uudelta yhtiöltä voit kuitenkin välttyä kielteiseltä päätökseltä: näin voit maksaa edellisen lainan alta pois uudella lainalla. Kannattaa kuitenkin pitää pää kylmänä, eikä usean eri lainan ottaminen kannata ellei ole pätevä rahankäyttäjä ja todella tietoinen siitä, mihin itsensä pistää. On aina kannattavaa ottaa mahdollisimman vähän lainaa, ja ainoastaan yhdeltä yhtiöltä.

Nettilaina kannattaa!

Ennen vanhaan ainoa keino saada laina oli kävellä lähimpään pankkiin. Lainaehdot olivat kalliita, ja saamisessa kesti pitkän aikaa. Nettilainan kätevyys ja nopeus ovat syinä sen nopeaan suosioon: netistä saat lainan tarpeen mukaan jopa minuuteissa kotisohvalta käsin. Eikä nopeus ole nettipankkien ainoa valtti: tarjonnan suuruus on johtanut siihen, että korot ovat yhä etenevissä määrin halvempia ja kilpailukykyisempiä. Tarjontaa riittää, ja siksi nettilainayhtiöt tarjoavat asiakkailleen halpaa ja nopeaa lainaa.

Valitse luotettavin

Nettilainat ovat kovassa kilpailussa keskenään. Siksi asiakkaiden antamat arviot ovat kultaakin kalliimpaa: ei kannata valita yhtiötä, jonka arvostelut eivät ole parasta luokkaa. Tarkista aina lainaa hakiessa, että kyseessä on tunnettu ja luotettava yhtiö. Ja mikäs sen parempi tapa tarkistaa, kuin asiakkaiden antamat arviot! Yhtiöt mainostavat itseään aina markkinoiden parhaaksi, mutta ainoastaan vertaamalla asiakaskokemuksia tiedät, mikä lainantarjoaja on todella paras.

Kommentaarid
(Külastatud 333 korda, 1 külastust täna)