Mees ilmus Soomes sõjaväkke 3,5 aastat ettenähtust hiljem – kohus mõistis karistuse

Helsingi kohus mõistis poole aasta pikkuse tingimisi vanglakaristuse 1993. aastal sündinud mehele, kes ilmus sõjaväkke 3,5 aastat ettenähtust hiljem.

Saksamaal elav mees oleks pidanud minema sõjaväkke Kaarti jäägrirügemendis Santahaminas suvise kutsega 2013. aastal. Ta jättis aga kohale ilmumata. 2016. aasta detsembris passi vahetades sai mees teada, et tähtaeg oli kukkunud juba aastaid tagasi. Pärast seda ilmus mees sõjaväkke, vahendab Helsingin Uutiset.

Mees põhjendas sõjaväkke ilmumata jätmist asjaoluga, et taotles 2011. aastal pikendust õpingute ajaks ja sai aru, et seda võimaldati kuni õpingute lõpetamiseni 2016. aastal. Lisaks ei saanud ta kutsest aru, kuna ei osanud soome keelt. Sõjaväekutse oli saadetud tema kodusele aadressile Saksamaal.

Mees rääkis, et põdes aastatel 2011-2014 nahahaigust, mistõttu poleks sel ajal nagunii saanud sõjaväkke minna.

Kohus aga mehe seletustega ei leppinud ning mõistis mehe süüdi sõjaväetennistusest eemale hoidmises.

Mies myöhästyi 3,5 vuotta armeijasta – passin uusiminen paljasti karkaajan

Helsingin käräjäoikeus ei heltynyt vuonna 1993 syntyneen miehen selityksiin siitä, miksi hän ilmestyi varusmiespalveluspaikkaansa kolme ja puoli vuotta myöhässä. Käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1993 syntyneen miehen karkaamisesta puoleksi vuodeksi ehdolliseen vankeuteen. Oikeus antoi tuomionsa viime vuoden lokakuussa. Helsingin hovioikeus käsitteli miehen valitusta keskiviikkona todeten, että mies oli perunut valituksensa tässä kuussa, joten hovioikeus perui myös lokakuuksi tarkoitetun asian pääkäsittelyn.

Kommentaarid
(Külastatud 273 korda, 1 külastust täna)