LÄKSKI LÄBI! Euroopa Komisjon otsustas, et hakkab tegelema kellakeeramise lõpetamisega

Euroopa Komisjon andis täna teada, et hakkab tegelema rahvaküsitlusel toetuse saanud, algselt Soome ettepanekuga kellakeeramise lõpetamiseks.

Ühtlasi on kavas minna üle püsivale suveajale.

Inimesed tahavad seda ja teeme selle ära, ütles asja kommenteerides Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker.

Rahvaküsitlusele vastas 4,6 miljonit nimest, kellest 84 protsenti pooldasid kellakeeramise lõpetamist. Kellakeeramise lõpetamise toetamise peamiste põhjustena tõid inimesed välja tervise, liiklusõnnetused ja energiatarbimise.

Eelnõu läheb nüüd menetlusse Euroopa parlamendis ja liikmesriikides.

European Commission 🇪🇺 on Twitter

Millions of Europeans used our summertime consultation to make their voices heard, and 84% do not want the clocks to change anymore. We will now prepare a proposal to the @Europarl_EN and @EUCouncil, who will then decide together. #EUHaveYourSay https://t.co/C1V1dSz4Hi

European Commission 🇪🇺 on Twitter

These first results indicate 76% of respondents consider that changing the clock twice a year is a ‘very negative’ or ‘negative’ experience. Considerations: negative health impacts, increase of road accidents or the lack of energy savings #EUHaveYourSay

Kommentaarid
(Külastatud 245 korda, 1 külastust täna)