Kuopios sillalt alla sõitnud bussi pidurid paistavad olevat korras

Kuopios sillalt alla raudteele sõitnud bussi pidurid paistavad olevat korras, selgub Õnnetusuurimiskeskuse Otkes uuringust.

Pidurites pole ühtegi viga leitud, ütles Otkesi juhtivinspektor Kai Valonen. Pidurite uurimine jätkub mälus olevate veateadete analüüsiga. Nimelt tahetakse teada saada, kas bussi infosüsteemi mällu on talletunud mingisugune häireolukord, vahendab MTV.

Bussijuht ütles reedel politseile, et bussi pidurid ütlesid üles ja ta kaotas bussi üle kontrolli. Bussijuhti pole veel üle kuulatud.

Valonen ütles, et muidu on sõiduk väga heas korras, rehvid on samuti korralikud.

Buss põrkas reedel kokku viie sõiduautoga, enne kui sööstis sillalt alla raudteele. Õnnetuses sai surma neli ja raskelt vigastada sai samuti neli inimest.

Inspektor Valoneni sõnul on sellised vead, kus liiklusvahendi üle kaob täielikult kontroll väga haruldased. Tehnilised põhjused võivad olla pidurid, roolisüsteem ja see, et mootori vedu katkeb. Pidurite ülesütlemine on seoses mitmekordsete turvasüsteemidega peaaegu võimatu. Samas ei saa seda võimalust välistada, mistõttu nüüd uuritakse, kas oli nii või mitte.

Bussi vigastuste, õnnetuspaiga jälgede ja silla piirete põhjal saab öelda, et kiirus oli väga suur. Jälgede järgi võib oletada, et buss püüdis eespool olevate autode eest kõrvale põigata.

Kuopion turmabussin jarrut vaikuttavat ehjiltä – “Ajoneuvo on hyväkuntoinen, ja siinä ei ole moitteen sijaa”

Valonen kertoo, että jarrujen tutkiminen jatkuu mahdollisimman pian vikamuistien lukemisella. -  Pyrimme jäljittämään, onko muistiin tallentunut jokin häiriötilanne, Valonen kertoo STT:lle. Mainos (uutinen jatkuu alla) Kuljettaja kertoi perjantaina poliisille, että linja-auton jarrut eivät toimineet ja hän oli menettänyt ajoneuvon hallinnan. Otkes ei ole päässyt lauantaina kuulemaan kuljettajaa.

Kommentaarid
(Külastatud 190 korda, 1 külastust täna)