Kas sul on selline Muumi-tass? See võib maksta 10 000 eurot

Muumi-tassid on maailmas üks kollektsionääride lemmikuid, mistõttu võib nende hind võrreldes ostuhinnaga ajas märkimisväärselt tõusta.

Neljapäeval tuleb 29,9 euro eest müüki Tove Janssoni sünnipäeva ja Muumi päeva auks tass, mida müüakse vaid ühe päeva jooksul. Tulevikus võib see tass olla üks haruldusi, vahendab Helsingin Sanomat.

Näiteks üks varasem selline haruldus, 2005. aastal välja tulnud tass Muumipeikko unelmoi (Muumitroll unistab) maksab algse paarikümne euro asemel praegu tuhandeid eurosid. Selle eest on makstud oksjonil lausa 10 000 eurot. Tasse valmistati ainult 2005 tükki.

Teine eriline tass on 2004. aastal välja lastud Fazeri Muumi-tass, millest valmistati 400-line nummerdatud partii. Selle tassi eest on makstud oksjonil 1800 eurot. Muumimuki.fi pakub selle kollast värvi tassi hinnaks 4500-5000 eurot.

Üks kollektsionääride lemmikutest on ka 1990-1993. aastal valmistatud Roosa, mille eest ollakse nõus maksma 300-450 eurot.

Hinnas on kõik 1990ndate aastate lõpus ja 2000ndate algul toodetud tassid. Aastail 1997-2002 toodeti tassi Jõulutervitus, mille eest makstakse 250 eurot. Sama hinna võib saada aastatuhande vahetuse välja lastud Millennium-tassi eest.

Uusi tasse tuleb välja igal aastal paar tükki. Kokku on välja lastud ligi 100 erinevat Muumi-tassi. Muumi tooteid kujundab Tove Janssoni ainetel disainer Tove Slotte. Lisaks Soomele on tassid väga hinnas Jaapanis.

Löytyykö kaapistasi tämä muumimuki? Onneksi olkoon, sillä voi tienata jopa 10 000 euroa

Torstaina myyntiin tulee uusi muumimuki. Tove Janssonin syntymäpäivän ja Muumin päivän kunniaksi tehty muki on myynnissä vain yhden päivän ajan. Kyseessä on siis varsinainen tuleva keräilyharvinaisuus. Mutta miten muutaman kymmenen euron muumimukista tulee arvokas keräilyesine? Muumimukeja on valmistettu miltei sata erilaista. Suomen lisäksi muumimukit ovat kysyttyjä myös Japanissa.

Kommentaarid
(Külastatud 4,126 korda, 2 külastust täna)