Jari Sillanpääl võib karistatuna olla raske minna elama Bangkoki

Armastud Soome tangokuningas Jari Sillanpää soovib elama asuda Taimaale Bangkoki, aga täna saadud karistus võib saada talle takistuseks.

Tingimisi karistus narkokuriteo eest ei takista Sillanpääl Soomest lahkumist, küll aga võib see tekitada probleeme tema elama asumisel Taimaal, vahendab Iltalehti.

Sillanpää on oma Pattaya korteri müüki pannud ja tahab kolida Bangkoki, kuna Pattayas käib liiga palju soomlasi ja ta ei saa seal rahu.

Tai saatkonnast öeldi Iltalehtile, et kui isik tahab seal viibida kauem kui tavalise turistiviisaga ette nähtud 90 päeva, tuleb hankida eraldi viisa. Turistina tulles inimese tausta ei uurita, aga kui on kavatsus jääda kauemaks, siis tuleb täita eraldi blankett ka kuritegude kohta. Kui inimesel on kehtiv karistus narkokuriteo eest, siis ilmselt pikemat viisat ei anta.

Tänane otsus võib niisiis mõjutada Sillanpää elama asumist Taimaale. Samas ei pruugi Sillanpää vajada pikemat viisat kui 3 kuud ja kui ta käib vahepeal Soomes, siis võib Taimaale naasta uue turistiviisaga.

Sillanpää võib oma tingimisi karistusega Soomest vabalt lahkuda. Tegemist on omamoodi katseajaga ja karistust ei pöörata täitmisele, kui isik eeskujulikult käitub.

Kui Sillanpää saab uue karistuse välismaal, ei mõjuta see tema karistust Soomes. Soomes pööratakse tingimisi karistus täitmisele siis, kui uus raske kuritegu pannakse toime Soomes. Väike kiiruse ületamine Soomes ei tähenda veel seda, et karistus täitmisele pööratakse.

Põhjamaades ja mujal Euroopa Liidus võib aga Soomes saadud karistus olla uue karistuse puhul olla raskendavaks asjaoluks. Näiteks Rootsi kohtunik võib määrata karmima karistuse, kui näeb, et isikut on juba karistatud Soomes.

Väljaspool Euroopa Liitu saadud uute karistuste puhul aga ei oma Euroopa Liidus saadud karistused mõju. Tõsi, Taimaal on karistused narkokuritegude eest juba niigi väga karmid. Sillanpää on tunnistanud, et ostis Bangkokist 10 grammi amfetamiini. Tai seaduste järgi võib juba mõne grammi eest saada 20 aasta pikkuse vanglakaristuse.

Sillanpääle on reedel mõistetud kohtuotsus juba teine karistus narkokuriteo eest. Esimesel korral mõistis kohus talle narkojoobes juhtimise ja narkootilise aine kasutamise eest 24 000 eurot trahvi. Sillanpää jäi narkojoobes vahele 2017. aasta septembris Helsingi kesklinnas. Siis ta pääses vanglakaristusest ja karistus piirdus trahviga.

Huumetuomio voi vaikuttaa Jari Sillanpään asumissuunnitelmiin – Thaimaan suurlähetystö: “En usko, että se on mahdollista”

Ehdollinen rangaistus ei estä Suomesta poistumista, mutta sillä voi olla vaikutus isäntämaassa. Jari Sillanpää kertoi oikeustalolla miten huumeet tulivat hänen elämäänsä. Laulaja Jari Sillanpää on saanut ensimmäisen vankeustuomionsa huumausainerikoksista. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi perjantaina Sillanpään kymmenen kuukauden ehdolliseen rangaistukseen. Tuomio ei ole lainvoimainen. Poliisi otti Sillanpään kiinni Helsinki-Vantaan lentoasemalla maaliskuun loppupuolella.

Kommentaarid
(Külastatud 222 korda, 1 külastust täna)