Helsingis linnakorterites oluliselt madalam üür kui erakorterite turul

Soome on traditsiooniliselt ajanud riiklikku sotsiaalpoliitikat soodsate munitsipaalkorterite kaudu. Nii on Helsingis linnale kuuluvate korterite üürihinnad oluliselt madalamad kui erakorterite üürihinnad.

Nimelt selgub, et linnakorterite üürihind on kohati lausa 40 protsenti madalam kui vastav turuhind, vahendab Helsingin Sanomat.

See tähendab, et laias laastus on linnakorteris elada poole odavam kui eraomaniku käest üürides.

Helsingi linna üürikorteritega tegeleval ettevõttel Heka on kokku üle 48 000 korteri. Kokku on Helsingi linnal 56 000 üürikorterit, mis moodustab valdava enamuse kõigist üürikorteritest. Järgmisel aastal kerkib üürihind keskmiselt 0,67 protsenti, aga jääb märgatavalt alla erakorterite turuhinnale. Mõnes kohas aga linnakorterite üürihind lausa langeb.

Näiteks Myllypuros on linnakorterite üüri ruutmeetri hind ainult 10,65 eurot. Võrdluseks, erakorterite turuhind on samas kohas 18,3 eurot ruutmeeter. Ehk teisisõnu: kel õnnestub saada linnalt korter, võib suure summa kokku hoida.

Mitmetes Helsingi piirkondades jääb üür linnakorterites muutumatuks: Vuosaari, Laajasalo, Vesala, Suutarila, Malmi, Malminkartano, Pihlajisto, Kontula ja Kannelmäki.

Tässä ovat Helsingin kaupungin vuokra-asuntojen uudet hinnat – Vuokrat jopa 40 prosenttia vapaita markkinoita halvempia

Pelätyn uuden vuokrantasauksen aiheuttamat korotukset ovat jäämässä vähäisiksi Helsingin kaupungin vuokra-asuntoyhtiön Hekan yli 48 000 vuokra-asunnossa. Vuokrat nousevat keskimäärin 0,67 prosenttia ensi vuoden alusta, jos yhtiön hallitus hyväksyy tasausesityksen lokakuun alussa. Vuokra on nousemassa lähes puolessa Hekan vuokrataloista mutta laskee melkein yhtä monessa vuokratalossa. Vuokra pysyy ennallaan 30 kohteessa, jossa on yksi tai useampia vuokrataloja.

Kommentaarid
(Külastatud 819 korda, 1 külastust täna)