Helsingis ja Espoos alustab tegevust laeva-Uber

Helsingis ja Espoos alustab alates 8. septembrist tegevust rakendus Boat, mis aitab kokku viia laevnikud ja need, kes laevasõitu vajavad.

Suvalises kohas siiski paati hüpata ei saa, laeva saab tellida teatud kindlasse kohta. Reisi alguspunktid on Katajanokka, Kauppatori, Lauttasaari, Jätkäsaari või Ruoholahti kanal. Kui asi end õigustab, on tulevikus peatusi kümneid, vahendab Helsingin Sanomat.

Sellist teenust pole teadaolevalt veel kusagil maailmas. Uber on katsetanud Horvaatias kruiisilaevade-põhist teenust.

Sõidu hind on väiksemate aluste puhul 8 eurot 10 minuti eest, suuremad laevad on kallimad. Tulevikus on võimalik Uberi-taoline vabadus, et laeva võib tellida soovitud kohta. Peatused on vajalikud selleks, et laeva ei saa tulla igalt poolt kalda äärest.

Laevajuhid peavad olema täisealised ning neil peavad olema nõuetekohased teadmised. Sügise jooksul on kavas rakendust testida nädalalõppudel. Sügisel teenust täiustatakse ning kevadel on kavas alustada täie hooga.

Arendamisel on võimalus tellida laevasõit pikema aja peale ette. Seni on võimalus sõita jooksvalt.

Veneiden Uber tulee Helsinkiin ja Espooseen – Uusi sovellus yhdistää veneilijän ja merikyytiä vailla olevan

Pian Helsingin ja Espoon rannikolla ja saaristossa liikkuva voi tilata itselleen venekyydin uudella sovelluksella kyytipalvelu Uberin tyyliin. Joonas Sipari yhtiökumppaneineen lanseeraa kehittämänsä Bout-sovelluksen 8. syyskuuta kokeiluluontoisesti. “Ajatus oli luoda alusta, joka yhdistää veneilijän ja kyytiä tarvitsevan ihmisen. Veneilijät ovat itsenäisiä kevytyrittäjiä”, Sipari selittää.

Kommentaarid
(Külastatud 113 korda, 1 külastust täna)