Helsingi politsei hoiatab libapolitseinike eest

Helsingi politsei on mitmel päeval saanud vihjeid nn libapolitseinike kohta. Politsei tuletab meelde, et ametiisikud ei küsi kunagi telefoni teel pangakoode või jätta pangakaarte avalikku kohta.

Petetud inimesed on politsei info kohaselt sündinud 1920ndatel ja 1930ndatel aastatel. Nendega on telefoni teel vestelnud meesterahvas, kes on väitnud end olevat politseinik, kes uurib suurt rahapettuse kuritegu.

Helistaja on öelnud, et inimeste arvetel olev raha on ohus ning soovitanud isikutel jätta pangakaardid teatud kohta tänava peale. Helistaja väitel on tegemist petistele seatud lõksuga. Isikutelt on palutud ka pangakoode. Ühele ja samale isikule on helistatud mitmeid kordi, rääkis Helsingi politseijaoskonna inspektor Klaus Geiger.

Oma pangakaardid on petise juhatatud kohta viinud vähemalt kaks isikut. Kummalgi juhul ei õnnestunud kaardilt võtta raha, kuna inimesed said aru, et neid on petetud.

Petis või petised on rääkinud ka teistsugust juttu. Inimestele on helistatud ning helistaja on öelnud, et on politseinik või tollitöötaja. Helistaja on väitnud, et isiku arvelt on ostetud või tellitud elektroonikat. Pärast seda on helistaja küsinud pangakoode ja arve andmeid. Osal juhtudel on isikutele räägitud, et nende pangakaart on kopeeritud ja seda ei saa kasutada või siis on raha arvelt mujale kantud.

Politsei palub kõigil, keda on petetud teha avaldus politseile, petiste kätte sattunud pangakaardid ja koodid tuleks lasta sulgeda. Politseile tuleks teada anda ka pettusekatsete kohta.

Politsei palub ka vanurite lähedastel hoiatada vanureid pettuste eest ja jagada nendega politsei nõuandeid.

Juhtumeid uuritakse kui pettusekatseid ja ametivõimu omastamisi.

Poliisi – Tiedotteet

No Description

Kommentaarid
(Külastatud 400 korda, 1 külastust täna)