43-aastane elus räsitud kodutu eestlane Joosep otsib Soomes korterit

Elu hammasrataste vahele jäänud 43-aastane kodutu eestlane Joosep otsib Soomes omale korterit. Ta on kirjutanud vastava kuulutuse koos telefoninumbriga ja pannud selle Merihaka K-marketi seinale. Lisatud on, et ta saab püsivat sissetulekut Kelalt.

Ajakirjanikule väidab mees, et tema tegelik nimi polegi Joosep, vaid on hoopis Dailen ja et Joosepiks teda lihtsalt kutsutakse. Mees on väljas jalutamas koos koeraga, kelle nimi on Bertta.

Joosep on alates oktoobrikuust elanud Helsingis Hietaniemenkatu kodutute teenuskeskuses. Kodutuks jäi ta pärast seda, kui läks naisest lahku. Korter, kus ta Merihakas elas oli naise nimel, vahendab Helsingin Sanomat.

Joosep tuli Soome koos emaga elama 1988. aastal toonasest Nõukogude Eestist. Ema oli leidnud soome mehe ja nii see läks.

Kolimine oli neljapäeval, järgmisel teisipäeval oli Joosep juba Soomes koolis. Joosepist pidi tulema insener, või kaubandusnõustaja seoses Venemaaga. tegelikkuses asus ta tööle baaris ja lõpetas töö 2007. aastal.

Nüüd on olnud mees töötu juba 11 aastat. Vahetevahel teeb juhutöid. Saab Kelalt töötutoetust.

Joosep tahaks tagasi elama Merihakasse, kuna seal kõik teda tunnevad.

Silt on K-marketi seinal rippunud juba kuu aega, aga keegi pole veel helistanud. Kui mees korterit ei leia, siis peaks sügisel ühes Helsingi ühiselamus vabanema ühetoaline korter.

“Elämässä katkeroitunut” 43-vuotias Joosep hakee pitkäaikaista vuokra-asuntoa Merihaasta – “Vakituiset tulot Kelalta”

Kaikki mikä syntyy kuolee, niin ihminen, rakkaus, päivä, aurinko kuin tämä kesäkin, eikä mikään ikinä, koskaan, ikinä muutu, paitsi ehkä kuitenkin joskus. Toivo hauras kuin perhosen siipi: joku on kiinnittänyt Merihaan K-marketin seinään asunnonhakuilmoituksen. Haluatko lukea koko artikkelin? Haluatko lukea koko artikkelin?

Kommentaarid
(Külastatud 921 korda, 1 külastust täna)