Uberi taksod tulid tänasest tagasi Helsingi tänavatele

Möödunud suvel Soomes tegevuse lõpetanud taksoteenuse jagamisteenus Uber naasis täna uuesti Helsingisse.

Uberi tegevus sai uuesti võimalikuks tänu taksoseaduse muutumisele Soomes. Uberi Soome juht Joel Järvinen ütles, et on hea, et taksolubade arv lasti vabaks ja kõik nõudeid täitvad inimesed võivad sõita taksot, vahendab Taloussanomat.

Uber alustas Soomes tegevust 2014. aasta lõpus. Teenus töötab esialgu Helsingis ja selle ümbruses Espoos, Vantaal ja Kauniainenis.

Möödunud aastal mõisteti paljudele Uberi juhtudele kohtu kaudu trahvid seaduse rikkumise eest. Lisaks nõuti neilt välja kõik teenitud tasud.

Käesoleva aasta kevadel saatis Uber senistele taksojuhtidele kirja, milles paluti neid enda juurde tööle. Taksojuhid polnud aga eriti huvitatud, kuna nende andmed oli Uberile edastanud liiklusturvalisusamet Trafi.

Uusi taksolubasid on taotletud väga aktiivselt, näiteks juba pühapäeval sai Trafi ligi 700 elektroonilist taotlust.

Uber-taksit palaavat pääkaupunkiseudun teille tänään

Kyydinvälityspalvelu Uber käynnistää toimintansa uudelleen Suomessa tänään keskiviikkona. Uberin toiminta on ollut jäissä viime kesästä lähtien, mutta taksiliikenteen vapauttaminen mahdollistaa toiminnan jatkumisen heinäkuussa. - Hienoa uudessa liikennepalvelulaissa on se, että lupien määrä vapautuu ja kaikki kriteerit täyttävät henkilöt voivat ryhtyä tarjoamaan palveluita, Uberin maajohtaja Joel Järvinen kertoo tiedotteessa.

Kommentaarid
(Külastatud 386 korda, 1 külastust täna)