Trumpi ja Putini kohtumise ajaks on Helsingis registreeritud 16 meeleavaldust

USA president Donald Trump ja Vene president Vladimir Putin panevad rahva liikuma – Helsingisse on nende kohtumise päevaks registreeritud 16 meeleavaldust.

Reedeks oli registreeritud 13 meeleavaldust, aga neid võib tulla veel lisaks, sest kehtiva korra järgi saab meeleavaldus politseis registreerida 6 tundi enne algust. Kõigist meeleavaldustest ametkondi ei teavitatagi. Laupäevaks oligi politseil info juba 16 meeleavalduse kohta, vahendab Iltalehti.

Esimesed meeleavaldused algavad juba pühapäeval. Siis on kavas suurim meeleavaldus Helsinki Calling, mis algab Kaisaniemi väljakul kell 12. Sealt minnakse Senaatintorile, kus algavad kõned kell 14.30. Teiste seas võtavad sõna kirjanik Sofi Oksanen, Europarlamendi liige Heidi Hautala, Amnesty Internationali Soome juht Frank Johansson, endine Angry Birdsi boss Peter Vesterbacka ja ameerika inimõiguste jurist Ty Wesley Cobb. Kokku on kõnelejaid paarikümne ringis.

Põlissoomlaste noored korraldavad pühapäeval vastumeeleavalduse Welcome Trump, mis on Trumpi toetuseks ja algab Narinkkatoril kell 13.30. Ühtlasi edastatakse Trumpile nokamüts kirjaga Make Finland Great Again.

Trump ja Putin saavat kansan liikkeelle Helsingissä: huippukokouksen yhteydessä jopa 16 mielenosoitusta – “Epäkohdista ei pidä vaieta”, Sofi Oksanen perustelee

Suurimmassa mielenosoituksessa puhuva kirjailija Sofi Oksanen: “Ihmisoikeudet ja sananvapaus eivät kiinnosta Trump-Putin-kaksikkoa – epäkohdista ei pidä vaieta eikä niihin pidä suhtautua välinpitämättömästi”. Mahtipresidenttien Donald Trumpin ja Vladimir Putinin tapaaminen saa usein klisheenomaisen sulkeutuneiksi ja vaiteliaiksi väitetyt suomalaiset liikkeelle ja äänekkäiksi, sillä huippukokouksen yhteydessä Helsingissä järjestetään yli kymmenen erilaista mielenosoitusta.

Kommentaarid
(Külastatud 136 korda, 1 külastust täna)