Trump saabus Euroopasse: kardetakse, et USA tõmbab väed Euroopast välja

Kuigi seni pole veel midagi hullu juhtunud, kardavad Euroopa liidrid enne NATO tippkohtumist, et USA tõmbab oma väed Euroopast välja. Selleks on alust andnud USA presidendi Donald Trumpi viimased sõnavõtud, samuti äsjane otsus lõpetada sõjalised õppused Lõuna-Koreas.

Trump on muutunud, ütles Slovakkia endine saadik NATO juures, Carnegie Europe uurimisasutuse juht Tomáš Valášek. Tema väitel on Trump ettearvamatu ja see hirmutab eurooplasi, vahendab Yle.

Enne NATO tippkohtumist saatis Trump mitmete NATO riikide juhtidele kirjad, milles nõuab kohest kaitsekulude tõstmist. Kohtumisest Putiniga kardetakse nüüd, et Trump viib üldse USA väed Euroopast välja.

USA saadik NATO juures Kay Hutchison ütles teisipäeval ajakirjanikele, et Trump üritab mitte liitu lammutada, vaid hoopis seda tugevamaks teha, kui nõuab, et kõik oma kohustused täidaksid.

Viimase ööpäeva jooksul on Trump kirjutanud Twitterisse mitu Euroopa Liidu ja NATO vastast säutsu, milles annab mõista, et USA maksab kinni Euroopa Liidu riikide arved NATO-s, aga vastu ei saa midagi. Ja siis tahetakse, et USA Euroopat kaitseb – see ei lähe läbi!

Kommentaarid
(Külastatud 201 korda, 5 külastust täna)