Trump saabus Euroopasse: kardetakse, et USA tõmbab väed Euroopast välja

Kuigi seni pole veel midagi hullu juhtunud, kardavad Euroopa liidrid enne NATO tippkohtumist, et USA tõmbab oma väed Euroopast välja. Selleks on alust andnud USA presidendi Donald Trumpi viimased sõnavõtud, samuti äsjane otsus lõpetada sõjalised õppused Lõuna-Koreas.

Trump on muutunud, ütles Slovakkia endine saadik NATO juures, Carnegie Europe uurimisasutuse juht Tomáš Valášek. Tema väitel on Trump ettearvamatu ja see hirmutab eurooplasi, vahendab Yle.

Enne NATO tippkohtumist saatis Trump mitmete NATO riikide juhtidele kirjad, milles nõuab kohest kaitsekulude tõstmist. Kohtumisest Putiniga kardetakse nüüd, et Trump viib üldse USA väed Euroopast välja.

USA saadik NATO juures Kay Hutchison ütles teisipäeval ajakirjanikele, et Trump üritab mitte liitu lammutada, vaid hoopis seda tugevamaks teha, kui nõuab, et kõik oma kohustused täidaksid.

Viimase ööpäeva jooksul on Trump kirjutanud Twitterisse mitu Euroopa Liidu ja NATO vastast säutsu, milles annab mõista, et USA maksab kinni Euroopa Liidu riikide arved NATO-s, aga vastu ei saa midagi. Ja siis tahetakse, et USA Euroopat kaitseb – see ei lähe läbi!

Donald J. Trump on Twitter

The European Union makes it impossible for our farmers and workers and companies to do business in Europe (U.S. has a $151 Billion trade deficit), and then they want us to happily defend them through NATO, and nicely pay for it. Just doesn’t work!

Donald J. Trump on Twitter

Many countries in NATO, which we are expected to defend, are not only short of their current commitment of 2% (which is low), but are also delinquent for many years in payments that have not been made. Will they reimburse the U.S.?

Donald J. Trump on Twitter

NATO countries must pay MORE, the United States must pay LESS. Very Unfair!

Kommentaarid
(Külastatud 180 korda, 1 külastust täna)