Soomlased hädas ruumide siseõhuga: löögi all juba politseinikud

Soomes ollakse üha enam hädas iseõhuga, kuna uued ja soojapidavad kivihooned seovad niiskust ning tekib hallitus. Järjekordsed ohvrid olid Oulu politseinikud, kellest üle saja said omale kaela tervisehädad ning 22 tekkis astma vaid mõne kuu jooksul.

Probleemid algasid 2016. aasta sügisel, kui Oulu Rata-aukio politseimajas hakati tegema remonti. 270-st politseimaja töötajast 140 läks kohe arsti juurde. Töötervishoiuarst tuvastas 47 inimesel tööga seotud hingamisvaevused ja 22 inimesed diagnoositi astma, vahendab Yle.

Kõik see juhtus vähem kui viie kuu jooksul. Eriti kehvas olukorras oli arestimaja, kus haigestusid peaaegu kõik valvurid. Pärast probleemide kuhjumist politseimaja suleti ja politseinikele otsiti uued ruumid.

Tegemist oli järjekordse betoonkolossiga Soomes, mis osutus kasutuskõlbmatuks. Üheks probleemiks oli ventilatsioon, mis tekitas hoones alarõhu ja imes kõik kahjuliku läbi seinte hoone sisemusse. Kõrval asub kohtumaja, kus inimesed samuti kaebavad siseõhu üle.

Ametlikult aga ei suudetud ära tõestada seost tervisehäirete ja hoone siseõhu vahel. Paljud nooremad politseinikud ei julgenud asjast rääkida, kuna kartsid oma karjääri pärast.

Soomes on avalike hoonete puhul laiemalt siseõhuprobleemid väga suured, kuna riigil pole raha, et teha korralikku remonti. Sarnaseid probleeme siseõhuga on tänavu tuvastatud Tampere ja Jyväskylä politseimajades.

https://yle.fi/uutiset/3-10254105

Kommentaarid
(Külastatud 147 korda, 1 külastust täna)