Soomlanna tahtis takistada pagulase väljasaatmist, visati lennukist välja

Sarnaselt rootsi neiuga, kel õnnestus takistada püsti seismisega pagulase väljasaatmist talitas täna samamoodi soome naine, kel aga nii hästi ei läinud – politsei tõstis ta lennukist välja.

Helsingi naine Aino Pennanen filmis kogu asja ja edastas otse sotsiaalmeediasse. Videos on näha, kuidas lennukisse tuli hulk politseinikke, kes ta jõuga välja ajasid.

Tegemist oli Finnairi lennuga, mille sihtkoht oli Berliin. Pennanen tuli lennukisse koos lapse ja mehega, kui nägi, et lennuki ümber kogunesid politseinikud. Pennaneni küsimuse peale, mis toimub, vastas stjuardess, et tegemist on pagulaste väljasaatmisega, kirjutab Iltalehti.

Siis märkas Pennanen, et lennuki tagumisel istmel hoitakse nelja inimesega ühte inimest vägisi ühe koha peal. Inimese pead hoiti jõuga istme all. Kui Pennanen küsis asja kohta stjuardessilt, vastati talle, et see on selle inimese enda valik. Selle peale kostis Pennanen, et tema arust asi küll nii pole, et inimene vabatahtlikult endaga midagi sellist teha laseb.

Pennanen küsis asja kohta ka politseinikelt ja pakkus abi, aga politseinikud palusid naisel istuda oma kohale. Pennanen allus korraldusele, aga üritas siiski takistada lennuki väljumist. Ta ütles stjuardessile, et naaseb oma kohale, aga jääb püsti seisma. Ta polnud nõus lendama olukorras, kus ühe inimesega lennuki tagaosas niimoodi käituti.

Stjuardess juhatas Pennaneni lennuki kapteni juurde, kes ütles, et kavatseb igal juhul välja lennata ja kui naine maha ei istu, siis ta eemaldatakse lennukist. Nii ka läks – kui Pennanen maha ei istunud, tuli hulk politseinikke ja talutas ta lennukist välja. Pennanen üritas keelitada teisi reisijaid püsti tõusma, aga keegi ei võtnud vedu.

Naine filmis juhtunut, aga lõpuks võeti tal telefon käest ära.

Pennaneni mees ja laps jäid lennuki peale ning sõitsid Berliini vanavanemate juurde. Lennujaamas sai Pennanen politseilt hoiatuse ning talle anti telefon tagasi. Naise asjad ja pass jäid lennukisse. Nüüd pole naisel võimalik kuhugi minna, sest tema kodu on remondis – remondi eest Berliini mindigi.

Finnairi Berliini lend hilines vahejuhtumi tõttu 18 minutit.

Rootsis oli sarnane juhtum mõned päevad tagasi, kus lennuki kapten otsustas nii neiu kui pagulase lennukist välja saata.

Kommentaarid
(Külastatud 3,269 korda, 1 külastust täna)