Soome trammitehas upub tellimustesse, vaevab töötajate puudus

Soome trammitehas Transtech on kiiresti kasvanud ja ettevõte ei jõua nii palju toota kui on tellimusi, kuna töötajaid pole kusagilt võtta.

Põhja-Soomes Kajaani ligidal Otanmäel valmistatakse paarkümmend trammi aastas, lisaks samapalju rongivaguneid. Tellimusi on nii palju, et tootmismaht peaks lähiaastatel kolmekordistuma, vahendab MTV.

Transtechi omanikfirma on Tšehhi ettevõte Škoda Transportation.

Transtechi valmistatud trammid Arctic sõidavad pealinnas Helsingis ja neid on müüdud Saksamaale juba 80 tükki. Tellimuse maht on 250 miljonit eurot. Škoda Transportationi jaoks on see kõige suurem tehing.

Pool tellimusest tehakse ära Soomes ja teine pool Tšehhis. Esimesed trammid jõuavad Saksamaale Mannheimi 2021. aastal. Kuni selle ajani toodetakse tramme Helsingisse ja Tamperesse ning raudteefirma VR vaguneid ligi 300 miljoni euro eest.

Transtech on 30-aastane ja firmal on olnud kehvemaid ja paremaid aegu. Veel 10 aastat tagasi oli firma tellimuste maht 4 miljonit ning 15 inimest tööl. Praegu on töötajaid 650. Möödunud aastal palgati 250 uut töötajat ja metallitöölisi võetakse kogu aeg juurde. Kuivõrd Soomest töötajaid ei leita, siis otsitakse uusi inimesi välismaalt.

https://www.mtv.fi/uutiset/talous/artikkeli/raitiovaunuja-valmistavan-transtechin-tilauskanta-kipuaa-miljardiluokkaan-yhtiolla-jatkuva-pula-osaajista/7011562?mtv_ref=twb_uutiset_talous#gs.ele82=g

Kommentaarid
(Külastatud 490 korda, 1 külastust täna)