Soome rahvasaadiku pere müüs saetööstuse Eesti ettevõttele

Soome parlamendi saadiku Teuvo Hakkaraineni pere müüs Kesk-Soomes Viitasaaris tegutseva saetööstuse Oy Haka-Wood Ab maha Pärnu ettevõtte Ecobirch AS. Tehing toimus paar nädalat tagasi.

Rahvasaadiku vend ja ettevõtte juht Terho Hakkarainen ütles Ilta-Sanomatele, et enne müüki kuulus perele ligi pool firma aktsiatest.

Hakkarainen põhjendas müüki sellega, et kogu aeg oli palju tööd ja puhkust üldse mitte. Rahvasaadik Teuvo Hakkarainen müüs enda osaluse juba aastaid tagasi vahetult pärast seda, kui ta parlamenti valiti.

Lisaks uuele Eesti omanikule kuulub ettevõtte omanikeringi ka soomlasi.

Haka-Woodi käive oli 2016. aastal ligi 5,6 miljonit eurot ja kasum 127 000 eurot.

Saetööstuse asutasid 1960ndatel aastatel Teuvo Hakkaraineni vanemad Mauno ja Hilja-Kyllikki Hakkarainen. Ema on varem rääkinud, et poeg Teuvo osales ettevõtte tegevuses juba lapsest peale. Kui poeg oli 10-aastane, läks ta alati koos sõbraga pärast kooli saeveskisse laudu staabeldama. Poisid olid saetööstuses abis ka suviti.

Ettevõtte nimi oli algul Permosen Saha ja muutus 1972. aastal Hakkaraisen Saha’ks. 1990ndate algul muutus ettevõtte nimi rahvusvahelisemaks – Haka-Wood’iks. 2000ndatel aastatel oli ettevõttes mitu tulekahju.

Ettevõte kasutas toorainena Soome kaske ja müüs toodangut Euroopasse, Aasiasse ja Venemaale. Läinud talvel oli Haka-Wood Soome ainus kasepuidu saetööstus. Konkurentsi pakuvad Eesti ja Vene saetööstused.

Haka-Wood ostis aastas kokku 45 000 kuupmeetrit kasepalki ligi 200 kilomeetri raadiusest.

Teuvo Hakkaraisen perhe myi omistuksensa sahayhtiöstään Viroon

Kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen perheen viitasaarelaisessa Oy Haka-Wood Ab -sahayhtiössä on tapahtunut omistajamuutos. Hakkaraisen perhe on myynyt kaikki omistuksensa virolaiselle Ecobirch-yhtiölle. Kauppa toteutui pari viikkoa sitten. Kansanedustaja Hakkaraisen veli ja Haka-Woodin entinen toimitusjohtaja Terho Hakkarainen kertoo, että Hakkaraisen perheen omistuksiin kuului ennen kauppaa noin puolet yhtiön osakkeista. - Joskus pitää myydä, kun on sellainen tunne.

Kommentaarid
(Külastatud 455 korda, 1 külastust täna)