Soome Olkiluoto tuumajaamas toimus plahvatus ja Helsingis kadus elekter

Helsingi Meilalhti haiglas oli täna hommikul ligi tunni aja pikkune elektrikatkestus. Nüüd on põhjus selge – plahvatus Olkiluoto tuumajaamas.

Tegemist polnud õnneks tuumakütuse plahvatusega, vaid millegi palju leebemaga – nimelt plahvatas Olkiluotos hommikul veidi enne kella 9 alajaama trafo. Sellest tekkis pinge viga, mis kandus Helsingini välja, vahendab Helsingin Sanomat.

Elekter tuli tagasi tunni aja möödudes ning patsiendid ei kannatanud, kuigi lõikussaalide varugeneraator on parasjagu remondis.

Meilahden sairaalan alueen sähkökatkojen syy selvisi: Räjähdys Olkiluodon ydinvoimalaitoksessa

Olkiluodon virtamuuntaja räjähti aamulla ennen yhdeksää ja sai aikaan yli sekunnin mittaisen jännitehäiriön, joka levisi Fingridin kantaverkkoon ja siten myös pääkaupunkiseudulle. Sen syynä oli puolestaan Olkiluodon voimalassa räjähtänyt virtamuuntaja. Jännitehäiriö aiheutti sähkökatkoja Meilahden sairaalan alueella. Uutinen päivittyy.

Kommentaarid
(Külastatud 626 korda, 1 külastust täna)