Soome ohtlik laenulõks: 60 000-eurone tagatiseta laen 15 aastaks

Soome turule on ilmunud mitmed laenulõksud, mille tõttu võib inimene sattuda maksehäireregistrisse.

Näiteks Bank Norwegian pakub inimestele kuni 60 000 euro suurust tagatiseta laenu 15 aastaks. Selle laenu intress võib olla aga ligi 38 protsenti. Sellise laenu tagasimakse suurus on 4 korda kõrgem, mis tekitabki inimestel suured võlgnevused, vahendab Ilta-Sanomat.

Soomes on maksehäireregistris olevate inimeste arv kasvanud rekordilise ligi 400 000-ni.

Soomes tahetakse nüüd kehtestada intressi piirangud ka üle 2000 euro suurustele laenudele, aga tähtaja osas piiranguid pole. Soome üks suuremaid probleeme ongi laenutähtaegade pikenemine kaugele tulevikku. Sellega hoitakse laenuprotsent küll madalal, aga inimene peab lõpuks ikka maksma tagasi kordades suurema summa.

https://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000005741310.html?ref=rss

Kommentaarid
(Külastatud 960 korda, 1 külastust täna)