Soome ohtlik laenulõks: 60 000-eurone tagatiseta laen 15 aastaks

Soome turule on ilmunud mitmed laenulõksud, mille tõttu võib inimene sattuda maksehäireregistrisse.

Näiteks Bank Norwegian pakub inimestele kuni 60 000 euro suurust tagatiseta laenu 15 aastaks. Selle laenu intress võib olla aga ligi 38 protsenti. Sellise laenu tagasimakse suurus on 4 korda kõrgem, mis tekitabki inimestel suured võlgnevused, vahendab Ilta-Sanomat.

Soomes on maksehäireregistris olevate inimeste arv kasvanud rekordilise ligi 400 000-ni.

Soomes tahetakse nüüd kehtestada intressi piirangud ka üle 2000 euro suurustele laenudele, aga tähtaja osas piiranguid pole. Soome üks suuremaid probleeme ongi laenutähtaegade pikenemine kaugele tulevikku. Sellega hoitakse laenuprotsent küll madalal, aga inimene peab lõpuks ikka maksma tagasi kordades suurema summa.

Luottomarkkinoilla uusi ilmiö, joka uhkaa velkaongelmaisia – 15 000 euron lainasta voi kasvaa 60 000 euron velkapotti

Velkaantuneita auttava Takuusäätiö on havainnut luottomarkkinoilla uuden ilmiön, joka uhkaa aiheuttaa ongelmia velkaongelmaisille ihmisille tulevina vuosina. Lainan ottajille viime vuoden aikana on alettu markkinoida pitkiä, jopa kymmenien vuosien mittaisia kulutusluottoja. Korkovaikutus merkitsee, että ihmiset maksavat lainatun summan moninkertaisena, kertoo säätiön toimitusjohtaja Juha Pantzar.

Kommentaarid
(Külastatud 933 korda, 1 külastust täna)