Soome mees sai trahvi selle eest, et avaldas pedofiili-gupis kurjategija pildi

Soome mees avaldas pedofiilide ohvreid ühendavas Facebooki grupis kurjategija pildi ja sai selle eest trahvi.

Soome kõrgeim kohus leidis oma otsuses, et mees rikkus privaatsuse kaitset, vahendab MTV.

Mees võttis kurjategija pildi viimase avalikust Facebooki profiilist ja avaldas selle Facebooki grupis Pedofilian uhrien puolesta (Pedofiilide ohvrite eest).

Pildile oli lisatud link uudisele, mis rääkis sellest, kuidas kurjategija oli neli kuud varem saanud lapse seksuaalse ärakasutamise eest vanglakaristuse.

Kohus määras mehele 40 päevamäära suuruse trahvi eraelu puudutava teabe levitamise eest.

Kõrgem kohus selgitas otsuses, et õigus elada rahus ja eraelu puutumatus kehtib ka kurjategijate kohta. Pildi avaldanud mees samas leidis, et tegemist polnud eraelu puudutava teabe levitamisega. Ta oli vaid omavahel kokku pannud kaks avalikku teavet: pilt avalikult facebooki küljelt ja veebiuudis.

Kohtu arvates aga ületas tegu lubatu piiri. Ühtlasi leidis kohus, et teabe kättesaadavus internetis ei tähenda, et seda võib vabalt omavahel kokku panna. Kohtu arvates rikkus inimese õigusi eelkõige pildi avaldamine.

Pedofilian uhrien puolesta ry

Pedofilian uhrien puolesta ry. 335 likes. Rekisteröity yhdistys

KKO: Mies julkaisi rikoksentekijän kuvan “Pedofilian uhrien puolesta” -ryhmässä Facebookissa – sai sakot

Mainos (uutinen jatkuu alla) Video: Huomenta Suomessa keskusteltiin toukokuussa siitä, mitä somessa saa julkaista. Tuomio tuli miehelle, joka oli saanut rikoksentekijän kuvan tämän avoimesta Facebook-profiilista ja julkaissut sen sitten Pedofilian uhrien puolesta -nimisessä ryhmässä. Kuvaan oli lisätty linkki nettiuutiseen, jossa kerrottiin rikoksentekijän noin neljä kuukautta aiemmin saamasta vankeustuomiosta, joka tuli törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Kommentaarid
(Külastatud 146 korda, 1 külastust täna)