Rootsis on puhkenud uued metsatulekahjud, olukord kontrolli alt väljas

Rootsis puhkesid reedel uued metsatulekahjud, kokku on neid 83 ja olukord kontrolli alt väljunud.

Rootsi väljaanne Aftonbladet kirjutab, et Västernorrlandis on puhkenud uus tulekahju, mis takistab liiklust. Põlengukoha ligidal on maantee E4, kus on liiklus suletud.

Kokku oli Rootsi meedia andmetel reede õhtul 83 tulekahju üle terve maa. Veel neljapäeval oli tulekahjusid 57.

Lisaks päästjatele on kustutustöödele kaasatud sõjavägi. Abi on tulnud Saksast, Leedust, Poolast, Portugalist ja Austriast. Lisaks on saatnud Itaalia ja Prantsusmaa kustutuslennukeid. Trelleborgi saabub laupäeval 140 tuletõrjujat Poolast. Saksast on tulemas kokku 5 kopterit ja Leedust üks kopter.

Gävleborgi maakonnas üritatakse tuld kustutada õhust veepommide langetamisega. Ametivõimude andmetel on tulekahjud nii suured, et neid pole võimalik kustutada. Selline on olukord näiteks Ljusdali vallas.

Inimesi evakueeritakse. Kokku on evakueeritud 300-500 inimest. Metsa on hävinud juba vähemalt 58 miljoni euro eest.

Rootsi on oodata laupäevaks äikest ja kardetakse, et see süütab uusi tulekahjusid. Lõuna-Rootsis Västerviki vallas süütas äike reede õhtul viis uut tulekahju. Rootsi on oodata ka sademeid, aga ei usuta, et see tulekahjude olukorda muudab.

Ny skogsbrand hotar trafiken på E4

En ny skogsbrand rasar på Möckelsjöberget, norr om Härnösand. Röken hotar trafiken på E4 som riskerar att stängas av under lördagsförmiddagen. – Prognosen säger att vinden ska vända på morgonen så att röken blåser ut över E4. Det kan vara så att man inte ser någonting på vägen, säger Mattias Åkerlund, inre befäl vid räddningstjänsten.

b9AcE 🐊 on Twitter

The camp site ownder Marco Hassoldt n Ängra [Ljusdal municipality, Gävleborg county, Sweden] has fought against the flamesfor several days to save his work. Here is one of the pictures has has taken of the fire when it crawled ever closer to the camping.” -SR

b9AcE 🐊 on Twitter

See when rescue services in south Hälsingland drive though the fire inferno in Ljusdal. Photo: @rsvan@instagram.com” -SVT Hälsingland is 1 of 2 historical provinces in Gävleborg county, Sweden. The 1 that contains Ljusdal municipality, where the most huge of the wildfires are. https://t.co/TSPUV2Psa5

b9AcE 🐊 on Twitter

The camp site ownder Marco Hassoldt n Ängra [Ljusdal municipality, Gävleborg county, Sweden] has fought against the flamesfor several days to save his work. Here is one of the pictures has has taken of the fire when it crawled ever closer to the camping.” -SR

European Commission 🇪🇺 on Twitter

Sweden is facing forest fires. We have helped mobilise two firefighting planes from Italy and two from France via #EUCivPro This is solidarity in a Europe that protects. #rescEU #EUProtects Footage by @emergenzavvf https://t.co/uzfGnEpene

Kommentaarid
(Külastatud 335 korda, 1 külastust täna)