Rootsis on puhkenud uued metsatulekahjud, olukord kontrolli alt väljas

Rootsis puhkesid reedel uued metsatulekahjud, kokku on neid 83 ja olukord kontrolli alt väljunud.

Rootsi väljaanne Aftonbladet kirjutab, et Västernorrlandis on puhkenud uus tulekahju, mis takistab liiklust. Põlengukoha ligidal on maantee E4, kus on liiklus suletud.

Kokku oli Rootsi meedia andmetel reede õhtul 83 tulekahju üle terve maa. Veel neljapäeval oli tulekahjusid 57.

Lisaks päästjatele on kustutustöödele kaasatud sõjavägi. Abi on tulnud Saksast, Leedust, Poolast, Portugalist ja Austriast. Lisaks on saatnud Itaalia ja Prantsusmaa kustutuslennukeid. Trelleborgi saabub laupäeval 140 tuletõrjujat Poolast. Saksast on tulemas kokku 5 kopterit ja Leedust üks kopter.

Gävleborgi maakonnas üritatakse tuld kustutada õhust veepommide langetamisega. Ametivõimude andmetel on tulekahjud nii suured, et neid pole võimalik kustutada. Selline on olukord näiteks Ljusdali vallas.

Inimesi evakueeritakse. Kokku on evakueeritud 300-500 inimest. Metsa on hävinud juba vähemalt 58 miljoni euro eest.

Rootsi on oodata laupäevaks äikest ja kardetakse, et see süütab uusi tulekahjusid. Lõuna-Rootsis Västerviki vallas süütas äike reede õhtul viis uut tulekahju. Rootsi on oodata ka sademeid, aga ei usuta, et see tulekahjude olukorda muudab.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/a2E20a/ny-skogsbrand-hotar-trafiken-pa-e4

Kommentaarid
(Külastatud 363 korda, 1 külastust täna)