Politsei piirab tippkohtumise ajal lennuliiklust ja keelab droonide lennutamise

Politsei piirab Helsingis ja selle ümbruses tippkohtumise ajal 15-17. juulil lendamist ning keelab ühtlasi ära droonide lennutamise.

Piirangud on seotud USA ja Vene presidentide kohtumisega ning see puudutab nii tavalennukite kui mehitamata lennumasinate ehk droonide lendamist, edastas politsei.

Piirangud algavad pühapäeval, 15. juulil kell 6 hommikul ja lõppevad teisipäeval, 17. juulil kell 8 hommikul. Sel ajal on Helsingi linna ja samuti Helsingi-Vantaa lennujaama kohal lendamine ning droonide lennutamine keelatud, välja arvatud kommertslennud, mille sihtkoht on Vantaa lennuväli.

Kohtumine on selline eriolukord, millega seoses ei soovita võtta mingeid riske. Politsei palub inimestelt mõistmist. Piirangud on seotud kõrgete külaliste turvalisuse tagamisega. See aitab kaasa turvalisusele, sest saatemeeskondadel on kaasas oma lennuvahendid.

Soome ametivõimudel on olemas seadmed, mille abil on võimalik ebaseaduslik lennutamine tuvastada. Sekkumiskünnis on sel ajal väga madal, mis tähendab, et piirangute rikkujad võivad saada kriminaalkaristuse ning jäävad ilma lennuseadmest kui kuriteovahendist.

Trafi lehel on toodud ära lennukeelutsoon:

Trafi.fi – Uutinen – Ilmailua mukaan lukien dronejen lennättämistä rajoitetaan Helsingissä ja ympäröivällä alueella 15.-17.7.2018 klo 8.00 asti

Ilmailua rajoitetaan Helsingin kaupungissa ja ympäröivällä alueella sunnuntain 15.7.2018 klo 6.00 ja tiistain 17.7.2018 klo 8.00 välisenä aikana. Rajoitus koskee sekä lentoliikennettä että miehittämätöntä ilmailua kuten droneja. Rajoitukset ovat seuraavat: Helsingin kantakaupungin yllä ja Helsinki-Vantaan lennonjohdon lähialueella ilmailu on kokonaan kielletty lukuun ottamatta kaupallista ilmaliikennettä, jonka määränpää tai lähtökenttä on Helsinki-Vantaan lentoasema.

Poliisi – Tiedotteet

No Description

Kommentaarid
(Külastatud 128 korda, 1 külastust täna)