Millal ja kuhu minna Soomes mustikale? Abiks on mustikaveebid

See on teada, et Soomes on metsas tohutult mustikaid ja muid metsamarju, kordades rohkem võrreldes Eestiga. Teada on ka see, et soomlased ise eriti metsamarju korjata ei viitsi. Seetõttu jääb suurem osa marju metsa. Aga kuhu ja millal minna Soomes mustikale? Abiks on erinevad mustikaveebid.

Näiteks äsja avatud veeb Mustikkaan? (tõlkes: Mustikale?) ütleb ära aja, millal mustikad ühes või teises kohas valmivad ja seda üsna täpselt. Sealt selgub, et näiteks Lõuna-Soomes valmisid mustikad juba nädal tagasi ja neid võib vabalt korjama minna.

Siis on teine veeb marjahavainnot.fi, kus on infot mustikate, pohlade ja murakate valmimise aja ja leiukohtade kohta, aga kus on praegu infot veel väga vähe.

Siis on rakendus Mustikka Go, kust leiab infot mustika leiukohtade kohta.

https://mustikkaan.fi

Kommentaarid
(Külastatud 979 korda, 1 külastust täna)