Loe, mida soovitavad lõunamaalased soomlastele kuuma talumiseks

Ligi 50-kraadise kuumuse üle elanud India mees Jayant andis soomlastele soovituse, kuidas praegune kuumus üle elada: tuleb juua petipiima. Isegi jumalad armastavad seda.

Malaisia mees Ching Yee soovitab soomlastele jahutavaid jooke, mis valmistatud arbuusist, kookosest ja roosuhkrust. Päiksevarju tuleb kogu aeg kaasas kanda ning käia tihti duši all. Vältida tuleks tumedaid rõivaid.

Jaapanis elav Rika ütles, et Jaapanis on kuumuse vastu vana tava, mida kutsutakse uchimizu. See tähendab, et vett visatakse väikestest topsidest või ämbritest tänavale. Isegi ettevõtted ja omavalitsused niisutavad tänavaid – see jahutab ja seob tolmu.

Teine jaapanlane, Tokios elav Miyuki soovitab kuumaga süüa angerjat, vahendab Ilta-Sanomat.

Aafrikas Botswanas elav Ntibinyane soovitab soomlastel juua ohtralt teed, ja seda kuumalt.

Itaallane Alessio soovitab käia ujumas hommikuti, püsida päev osta varjus ja välja minna alles õhtul. Juua tasub mojitot või õlut, aga mitte punast veini. Magada on soovitav rõdul või aias. Kanda tasub kerget rõivastust.

Kairo naine Dahlia soovitab kanda pearätti, ja see peab olema tingimata valge. Tema mehel on kombeks lasta vanni külma vett ning siis käiakse end seal päeva jooksul jahutamas.

Intialainen Jayant antoi erikoisen vinkin suomalaisille – 14 kuumien maiden asukasta kertoo, mikä viilentää helteellä

Suomalaiset ovat saaneet nauttia pitkästä helleputkesta tänä vuonna. Ja lisää on luvassa, jos pidemmälle ulottuva sääennuste pitää paikkansa. Suomen tämänhetkiset lämpötilat ovat kuitenkin arkipäivää monessa maailman kolkassa. Kysyimme kuumien maiden asukkailta viilentymisvinkkejä helteen keskellä vaeltaville suomalaisille. Kun tuuletin ei riitä, auttaisiko ankeriaan syöminen viilentymään? Tai kun ranta on täynnä sinilevää eikä uimaan pääse, löytyisikö apu kirnupiimästä?

Kommentaarid
(Külastatud 368 korda, 1 külastust täna)