Kuumus ründab maailma – kuni põhjapooluseni välja

Juuni-juuli vahetusel on mõõdetud erakordselt kõrgeid 30-40-kraadiseid temperatuure USA-s, Kanadas, Briti saartel ja Venemaal.

Võimsad kuumalained on vallutanud mitmel pool põhjapoolkera, kus on löödud kõigi aegade rekordid. Erakordne, üle 30-kraadine temperatuur on mõõdetud muu hulgas Iirimaal, Šotimaal ja Kanadas, kus suved on tavaliselt mahedad, vahendab Washington Post.

Eriti kuum oli eelmine nädal, 28. juuni. Venemaal kerkis mitmel pool õhutemperatuur lausa 40 kraadini. Lähis-Idas Omanis mõõdeti aga maailmas seni mõõdetud kõige kõrgem ööpäevane madalam temperatuur – 42,6 kraadi. See tähendab, et sellest madalamale Omanis ööpäeva jooksul temperatuur ei langenud.

Kanadas Montrealis löödi 2. juulil 147 aasta vanune soojarekord ja mõõdeti 36,6 kraadi sooja. 1871. aastal mõõdeti 36,1 kraadi. Kanadas on seoses kuumaga mitmeid surmajuhtumeid.

Red-hot planet: All-time heat records have been set all over the world during the past week

(This article, originally published Tuesday, was updated Wednesday to add all-time heat records at Mount Washington, N.H., and Tbilisi, Georgia set since Monday. On Thursday, the story was updated to include information on heat-related deaths in Canada and extraordinary heat in Siberia.)

Kommentaarid
(Külastatud 218 korda, 1 külastust täna)