Kela-taksod Soomes kaoses

Soomes avanes alates 1. juulist taksoturg, aga see lõi valusalt erivajadusega inimesi, kelle jaoks tellib teenust sotsiaalkindlustusamet Kela. Üle Soome on tulnud teateid selle kohta, kuidas inimesed ei pääse enam liikuma.

Paljud inimesed on võtnud Soome Iltalehtiga ühendust ja rääkinud, et taksod hilinevad ning paljud ei jõudnudki oma küüti ära oodata.

Näiteks 58-aastane Maarit elab keskusest eemal ja on seni käinud taksoga Tamperes keemiaravil. Viimased nädalad kulges kõik tõrgeteta, aga juuli algusega algasid probleemid. Ta ei tulnud selle peale, et peab nüüd oma sõidu pikalt ette ära tellima. Ta hakkas hommikul taksofirmasid läbi helistama ja lõpetas õhtul, aga ei saanud kellegagi ühendust.

Naine sai haiglasse koos oma mehega. Pärast ravi ootas ta haigla kohvikus tagasisõitu ja rääkis inimestega, kellel olid sarnased probleemid. Seal oli palju regulaarset ravi vajavaid inimesi, kes ei pääsenud mitme tunni jooksul haiglasse. Haigla töötajad olid rääkinud, et paljud patsiendid ei jõudnud kohale, kuna ei leidnud transporti. Nüüd on hirm, et kui asi ei parane, siis võivad sel olla tõsised tagajärjed –  mõni inimene võib lausa ära surra.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201807022201049846_u0.shtml

Kommentaarid
(Külastatud 381 korda, 1 külastust täna)