Kas Facebook jääb alles? Ettevõte mattub USA-s kohtuvaidlustesse

Facebooki aktsia on pööranud suurde langusse seoses ettevõtte vastu USA-s algatatud kohtuasjadega. Aktsia langus toob omakorda kaasa uued kohtuasjad, sest investorid pole rahul firma salatsemisega.

Firma väärtus kukkus ühe päeva jooksul 120 miljardi dollari võrra info peale, et ettevõtte kasum oli oodatust väiksem. Nüüd kaebas aktsionär James Kacouris ettevõtte ja selle juhid kohtusse selle eest, et kasvu peatumise, kasumi vähenemise ja kasutajate arvu languse kohta polnud antud infot, vahendab Taloussanomat.

Kacourise väitel olid turud šokis, kuna tõde selgus alles kolmapäeval. Ligi 20-protsendine aktsihinna langus on seotud seaduserikkumistega.

Aktsia kukkumine mõjutab ka firma juhti Mark Zuckerbergi, kes kaotas ühe päevaga 16 miljardit.

Facebook haastettiin oikeuteen Yhdysvalloissa – “markkinat shokissa” osakkeiden arvon romahdettua

Yhteisöpalvelu Facebook ja sen toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on haastettu oikeuteen Yhdysvalloissa, kertoo uutistoimisto Reuters. Kyseessä saattaa olla ensimmäinen monista oikeusjutuista, joiden taustalla on Facebookin arvon valtava romahdus. Osakkeiden arvo romahti peräti 120 miljardia dollaria yhdessä päivässä liikevoiton jäätyä odotettua pienemmäksi. Facebookin haastoi oikeuteen osakkeenomistaja James Kacouris liittovaltion tuomioistuimessa Manhattanilla.

Kommentaarid
(Külastatud 415 korda, 1 külastust täna)