Kaitseminister Jussi Niinistö: enne Soome üle irvitati, nüüd enam mitte

Kaitseminister Jussi Niinistö ütles, et varem Soome üle irvitatid seoses üldise sõjaväekohustusega, aga nüüd enam mitte.

Vahepealsetel aastakümnetel loobusid paljud riigid kulude kokkuhoiu eesmärgil üldisest sõjaväekohustusest, aga Soome seda ei teinud. Seetõttu Soome üle irvitati veel 2010ndatel aastatel, ütles Niinistö telesaates Suomi-areena.

Niinistö ütles, et isegi ühe Soomele lähedase partnermaa suursaadik märkis, et Soome koolitab veel kahuriliha ehk ajateenijaid, kes tänapäeva sõdades olevat kasutud. Räägiti, et Euroopas valitseb igavene rahu ja kriisid on väljaspool.

Pärast seda, kui Venemaa okupeeris Krimmi aga suhtumine muutus. Nüüd käiakse soomlaste juures õppimas, kuidas kulutõhusat kaitseväge arendada. Soomel on olnud õigus ja teised riigid sörgivad sabas, ütles Niinistö.

Näiteks Rootsi on juba üle minemas järk-järgult osalisele ajateenistusele.

Kommentaarid
(Külastatud 134 korda, 1 külastust täna)