Helsingis korterivarguste laine, arvatavalt tegutsevad välismaalased

Helsingis tegutsevad aktiivselt arvatavalt välismaalt pärit korterivargad, kes toimetavad väga kiiresti.

Juulikuu jooksul on toimunud korterivargused vähemalt kümnes eri kohas, vahendab Helsingin Sanomat.

Helsingi korteriühistud on juba elanikke hoiatanud vargustelaine eest. Ainuüksi nädalavahetusel oli 20 korterivargust, neist kolm Katajanokkal.

Kesklinnas on politseile teadaolevalt olnud kümmekond vargust.

Arvatavalt on tegemist sama grupiga. Vargad tungivad kiiresti sisse, kui elanikke kodus pole ja teevad korteri kiiresti tühjaks. Politsei arvab kiiruse tõttu, et tegemist on välismaalastega, kel on komme murda jõuga sisse, võtta kiiresti asjad ja tulla ruttu välja.

Varguste hulgas on juhtumeid, kus on korraga ette võetud kaks kõrvuti asuvat korterit. See viitab asjaolule, et tegijaid on vähemalt kaks.

Varguste uurimist raskendab asjaolu, et inimesi pole kodus. Seetõttu võib puhkuse ajal toimunud varguse kohta tulla info alles nädalaid hiljem. Puhkuseajal on tavaline, et teade tuleb nüüd, aga vargus on toimunud kolm nädalat tagasi.

Välismaalastele viitab ka see, et mõne korteri puhul on eelnevalt lastud uksekella ja küsitud inglise keeles, kas Maria töötab siin.

Politsei info kohaselt pole praegune vargustelaine midagi erakordset. Vargusi toimub kogu aeg.

Inimesed on kahtlustanud ka seda, et vargad märgistavad korterid enne tulekut. Näiteks on uste taha pandud harjavarsi ning uksematte liigutatud teise kohta. Samuti iseloomustab vargaid kiire liikumine ühest kohast teise. Teisalt on see loomulik, sest mida kauem vargad ühe koha peal on, seda tõenäolisem on see, et politsei saab nad kätte.

“Rajuilla välineillä nopeasti sisään ja nopeasti ulos” – Asuntomurtokopla piinaa Helsingin kantakaupunkia, epäilee poliisi

Helsingin kantakaupungissa on tehtailtu heinäkuun aikana asuntomurtoja ainakin kymmeneen eri kohteeseen. Tiistaina jotkin taloyhtiöt ovat jakaneet tiedotteita, joissa asukkaita varoitellaan Helsingissä aktiivisena pyörivästä asuntomurtokoplasta. Tiedotteen mukaan porukka olisi tehnyt viime viikonlopun aikana yhteensä 20 asuntomurtoa, joista kolme Katajanokalla. Helsingin poliisin rikoskomisarion Mikko Halmeen mukaan kantakaupungissa on tehty heinäkuun aikana useita asuntomurtoja, ja poliisin tiedossa niitä on toistaiseksi noin kymmenen kappaletta.

Kommentaarid
(Külastatud 321 korda, 1 külastust täna)