Helsingis on hüppeliselt kasvanud seksuaalkuritegude arv

Kuigi kuritegude üldarv Helsingis langeb, kasvab kiiresti seksuaalkuritegude arv, selgub politsei poolaasta aruandest.

Helsingis registreeriti tänavu esimese poole aastaga 25 protsenti vähem kuritegusid kui eelmisel aastal samal ajal. Seksuaalkuritegude arv on aga märkimisväärselt kasvanud: neid oli 45 protsenti enam kui eelmisel aastal. Kokku registreeriti esimese poolaastaga 292 seksuaalkuritegu, mida on 90 võrra enam kui eelmisel aastal, vahendab Helsingin Sanomat.

Seksuaalkuritegude suuremat arvu seletab politsei kurjategijate tõhusama paljastamise ja teadlikkuse tõusuga.

Paljudel kurjategijatel on mitmeid ohvreid, mistõttu toob kurjategija paljastamine kaasa mitu süüdistust. Samuti on inimesed altimad seksuaalkuritegudest teada andma.

Muudes valdkondades sellist tõusu ei täheldatud. Varasemast veidi enam on liiklus- ja narkokuritegusid. Varavastaseid kuritegusid oli varasemast vähem.

Seksuaalirikoksia kirjattiin hurjasti enemmän kuin viime vuonna Helsingissä – Poliisi: kynnys ilmoittaa rikoksista madaltunut

Helsingissä kirjattiin vuonna 2018 rikoksia tammi-kesäkuussa 25 prosenttia vähemmän, kuin samaan aikaan vuonna 2017. Poliisin tietoon tulleiden seksuaalirikosten määrän kasvu on merkittävä. Tänä vuonna tapauksia kirjattiin tammi-kesäkuun aikana yhteensä 90 enemmän kuin viime vuonna. Yhteensä seksuaalirikoksia kirjattiin tänä vuonna 292. Rikosylikomisario Juhani Vuorisalo Helsingin poliisilaitokselta selittää lukuja seksuaalirikosten tehokkaammalla paljastamisella, yksittäistapauksilla ja julkisella keskustelulla.

Kommentaarid
(Külastatud 298 korda, 1 külastust täna)