Espoo naine ostis Facebooki kaudu 640 euro eest iPhone’i, aga sai karbi sisse pandud kõrrejoogi

Espoo naine ostis enda arust Facebooki kaudu iPhone’i ja maksis selle eest müüjale 640 eurot. Veidi hiljem selgus, et telefoni karbis oli kõrrejook. Ometi õnnestus naisel oma raha tagasi saada.

Facebooki kaudu toimub palju tehinguid, aga sellega võib kõvasti petta saada. Nii juhtus Espoo naise Serena Boa’ga, kes langes pettuse ohvriks. Ta leppis müüjaga kokku, et ostab iPhone’i 640 euro eest. sai müüjaga kokku, maksis raha ära, aga siis selgus, et telefoni karbis oli pakimahl, vahendab Helsingin Sanomat.

Naine sai müüjaga kokku ühe maja trepikoja juures. Võttis telefonikarbi ja ulatas ümbrikus raha. Müüja läks majja tagasi. Pärast seda avas naine karbi ja avastas, et teda on petetud. Kui ta läks trepikotta vaatama, selgus, et majal oli tagauks, kust välja pääseb. Müüja oli sealtkaudu lahkunud.

Naine tundis end halvasti ja seda mitte raha kaotuse, vaid selle tõttu, et teda oli petetud. Koju jõudes selgus, et müüja lehekülg Facebookis oli eemaldatud. Ta kirjutas sissekande Facebooki gruppidesse ja hoiatas selle müüja eest.

Politsei andmetel on Facebooki gruppides pettused väga levinud. Tavaline on see, et asju, mida müüakse pole tegelikult olemas.

Petta saanud naine hakkas ise Facebookis müüja jälgi ajama. Müüja valenime all tehtud profiil oli kustutatud, aga vestlus oli talletunud. Naine sisestas kasutaja nime otsingusse ning peagi selgus müüja tegelik nimi.

Naisel vedas, et petisele nii lihtsalt jälile sai. Ta ei võtnud petisega otse ühendust, vaid otsis üles tema ema ja helistas emale. Emaga telefonis vesteldes selgus, et petis on veel alaealine ning on varemgi selliseid tükke teinud. Ema lubas telefoni maksumuse hüvitada.

Politsei hoiatab Facebooki kaudu tehtud ostude eest ja soovitab enne raha mitte maksta, kui kaup käes ja üle kontrollitud. Petised kasutavad telefonide kõnekaarte, et neid poleks võimalik jälitada. Ohu märk on ka see, kui asju müüakse väga odavalt.

Petta saanud naine sai emalt raha tagasi ja otsustas, et ei kirjuta asja kohta politseile avaldust. Ta ütles, et pole enam pahane, kuigi ostis arvatavalt Soome kõige kallima kõrrejoogi.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005770534.html

Kommentaarid
(Külastatud 1,753 korda, 1 külastust täna)