Espoo elurajoon tahab saada maailmakuulsaks kortermajade seinajoonistustega

Karakallio elurajoon Espoos tahab saada üle maailma kuulsaks majade seinajoonistustega, milliseid pole teadaolevalt mitte kusagil maailmas.

Projekti Karakallio Creative abil on kavas anda uus nägu korrusmajadele, millest vanimad on ehitatud lausa 1960ndatel aastatel, vahendab Ilta-Sanomat.

Ligi 5500 elanikuga elurajoon teeb aga läbi suure muutuse, kui majade seinad on kavas üle maalida. Ühel majaseinal on lausa maailmakuulsa kunstniku Pasteli maal – kunstnik lendas spetsiaalselt selle maali jaoks käesoleval kevadel Soome.

Karakalliost saab tulevikus vabaõhugalerii, mis viib kogu Soome maailmakaardile. Soomlastele teadaolevalt selliseid projekte pole teostatud mitte kusagil mujal maailmas. Projektis osalevad Soome kohalikus kunstnikud ja tulemusi peaks olema näha juba 2019. aasta lõpuks.

https://www.is.fi/asuminen/art-2000005742619.html

Kommentaarid
(Külastatud 143 korda, 1 külastust täna)