Värske info: kokku 14 ELi maad nõustus, et Saksamaalt saadetakse sinna tagasi migrandid, nende seas Soome ja Eesti

Reede varahommikusse veninud pinevatel Euroopa Liidu migratsioonikõnelustel leppisid 14 liikmesmaad Saksamaaga kokku veel ühes asjas: sinna saab Saksamaalt tagasi saata pagulased.

Nimelt on Saksamaa hädas sinna kogunenud pagulastega, kes on algselt registreeritud mõnel muul liikmesmaal. Seni polnud Saksamaa neid tagasi saatnud ja see tekitas Saksamaal poliitilise kriisi. Nüüd sai Saksamaa kokkuleppe 14 liikmesmaaga, mis aitab Saksamaa kriisi leevendada. Kokkuleppega liitunud maade hulgas on ka Soome ja Eesti, kirjutab Der Spiegel.

Asi tuli avalikuks, kui sai teatavaks, et Saksamaa kantsler Angela Merkel oli teatanud oma koalitsioonipartneritele, et oli saanud 14 ELi liimesmaalt vastavad garantiid. Need maad on Belgia, Taani, Eesti, Prantsusmaa, Leedu, Läti, Luksemburg, Holland, Portugal, Soome ja Rootsi. Ka Ungari, Poola ja Tšehhi olid sellega nõustunud.

Ungari lükkas teadaolevalt täna, laupäeval sellise kokkuleppe sõlmimise ümber. Tšehhi valitsus lükkas samuti selle info ümber.

Soome peaminister Juha Sipilä ütles intervjuus Yle-le, et Soomel polnud mingit põhjust Saksamaale vastu olla.

Praegu tagastatakse Saksamaalt teistesse maadesse vaid 15 protsenti pagulastest.

Rückführung von Migranten: Merkel hat Zusage von weiteren 14 EU-Ländern

Der Streit über die Asylpolitik zwischen CDU und CSU hat die Regierung in eine ernsthafte Krise gestürzt. Die beiden Schwesterparteien wollen den Streit an diesem Wochenende lösen. Dazu hat Bundeskanzlerin Angela Merkel nun eine Reihe von Maßnahmen für einen schärferen Kurs in der Flüchtlingspolitik präsentiert.

Kommentaarid
(Külastatud 1,355 korda, 1 külastust täna)