Uus trend: hiinlased ostavad Soomes kinnisvara, peamiselt mökki-sid

Soome kinnivaraturul on uus trend: nimelt ostavad hiinlased Soomes kokku kinnisvara, peamiselt suvemaju ehk mökki-sid.

Hiinlaste huvi Soome kinnisvara vastu on kasvanud just viimastel aastatel. 2014. aastal ostsid hiinlased Soomest vaid 14 kinnistut, 2015. aastal juba 33. 2016-2017. aastal osteti kummalgi aastal 40 kinnistut ja seda põhiliselt Helsingi ümbruses. Need numbrid on omandiõiguse ülemineku kohta, mistõttu võib tegelik number olla palju suurem, vahendab Iltalehti.

Hiinlaste hulgas on Soome kinnisvara läinud moodi, mistõttu on huvi väga suur. Eriti ollakse huvitatud Helsingi ümbrusest, aga hinnas on ka Edela-Soome ja Pirkanmaa. Lapimaa vastu on samuti huvi kasvamas. Ahvenamaa samas hiinlasi eriti ei huvita, seal on ostjad rootslased ja teiste Euroopa Liidu maade elanikud.

Veel mõned aastad tagasi olid Soomes kõige suuremad kinnisvara ostjad venelased. Näiteks 2008. aastal ostsid ainuüksi venelased 907 kinnistut, samas kui kõigi teiste maade inimesed kokku ainult 445. Venelaste osakaal kukkus aga aastatel 2008-2017 kõvasti, möödunud aastal ostsid venelased vaid 133-173 kinnistut.

Praegu on Soomes välismaalastest kõige suuremad kinnisvara ostjad eestlased – möödunud aastal läks eestlastele Soomes 328 kinnistut.

Venelased ostsid põhiliselt kinnistuid Soome idapiiri lähedalt. Neid huvitasid suvilad, kus sai nautida rahu ja vaikust. Praegu pole veel teada, mida hiinlased täpselt soovivad. Võib arvata, et miljonilinnades elavad hiinlased soovivad sedasama, mida venelasedki: vaikust ja rahu.

Kommentaarid
(Külastatud 525 korda, 1 külastust täna)