USA-s mõisteti mees surma tema homoseksuaalsuse tõttu

USA ülemkohus otsustas nädal aega tagasi jätta jõusse surmaotsuse mehe suhtes, keda süüdistati 1992. aastal Lõuna-Dakotas saiakesemüüja tapmises.

Enne Charles Rhines’ile karistuse määramist oli kohus pikalt arutanud ja kaalunud seda, kuidas homoseksuaalne mees üldse pika vanglakaristuse kandmisega hakkama saab ja kellega koos tuleks ta ühte kambrisse panna.

Rhines oli kaevanud, et teda diskrimineeritakse seoses tema seksuaalsete eelistustega. Nimelt olid vandemehed kohtus enne surmamõistva otsuse tegemist leidnud, et homoseksuaalne mees naudib elu vanglas, vahendab The Intercept.

Mõned vandemehed ütlesid, et nende arvates saadetakse Rhines vangla puhul just sinna, kuhu mees soovib.

Praegu 61-aastane Rhines on istunud vanglas surmamõistetute osakonnas 25 aastat.  Surmaotsuse täideviimise aja kohta andmed puuduvad.

Jurors Thought a Gay Man Would Enjoy Prison. They Sent Him to Death Row Instead. Will the Supreme Court Intervene?

It was snowing heavily on the evening of March 8, 1992, when Charles Rhines used a key to let himself into the closed Dig ‘Em Donuts shop on West Main Street in Rapid City, South Dakota. He’d been fired from the shop a few weeks earlier, but he’d kept a key.

Kommentaarid
(Külastatud 227 korda, 1 külastust täna)