USA missivalimistel loobutakse trikoovoorust ja välimuse hindamisest – kas sama juhtub Soomes?

USAs loobutakse missivalimistel tavapärasest trikoovoorust ja osalejate välimust enam ei hinnata. See võib põhjustada reeglite ülevaatamist mujal maailmas, kaasa arvatud Soomes.

Miss America võistlustel hinnatakse edaspidi rohkem osalejate andekust, tarkust ja ideid. Soomes aga trikoovoorust vähemalt esialgu ei ole kavas loobuda, vahendab Yle.

Miss Suomi võistlust korraldava Finnartist Oy esindaja Sunnerva Kantola ütles, et Soomes on trikoovooru teema olnud jutuks, aga esialgu pole muutuseid plaanis. Esialgu jääb trikoovoor alles, küll aga jälgitakse, mis toimub mujal maailmas.

Trikoo on oluline juba seetõttu, et võistluste juhendis on öeldud, et pilt peaks olema tehtud eelistatult ujumistrikoos. Suund on praegu selline, et ujumistrikoos tehakse rohkem pilte kui esinetakse. Miss Universumi puhul on trikoovoor muutunud ja Miss Maailmal pole trikoovooru juba mitu aastat.

Trikoo on olnud Soome missivõistlustel kõneaineks algusest peale, võistlusi hakati korraldama juba 1931. aastal. Algul räägiti trikoo puhul naiselikkuse rõhutamisest. Bikiinid tulid 1970ndatel aastatel. 1975. aastal bikiinid eemaldati, aga tulid uuesti tagasi 2003. aastal. Miss America võistlustel lubati bikiinides esineda alles 1997. aastal.

Bikiinid on küllalt vana leiutis. Need mõtles välja Prantsuse insener Louis Réard 1946. aastal. Ta nimetas need Marshalli saartel asuva Bikini atolli järgi. Bikiinid olidki algselt seotud missivõistlustega, kuna Bikini atollil korraldati tuumaplahvatusi, aga missikandidaadid kõnelesid maailmarahu eest.

Saako uimapukukierroksen loppuminen USA:ssa mielen muuttumaan Suomessa? “Asiaa on palloteltu”

Ennen missit jopa kruunattiin uimapuvuissa.

Kommentaarid
(Külastatud 247 korda, 1 külastust täna)