USA ja Vene sõjaväejuhid arutasid Soomes omavahelist infovahetust

USA ja Vene sõjaväejuhid arutasid täna Soomes neutraalsel pinnal omavahelist infovahetust.

USA kõrgema väejuhatuse info kohaselt kohtusid kindral Joseph F. Dunford Jr. ja kindral Valery Gerassimov 8. juunil Helsingis. Pooled arutasid omavahel koalitsiooni ja  Vene operatsioonide lahendamist Süürias ning vahetasid infot USA-Vene sõjaväeliste suhete ja julgeoleku olukorra kohta Euroopas ning teistes võtmepiirkondades.

USA ja Vene pool pidasid vajalikuks parandada turvalisuse ja stabiilsuse olukorda. Samuti pidasid pooled vajalikuks tihendada omavahelist infovahetust, et vältida arusaamatusi ja tagada läbipaistvus ning konfliktiolukordade lahendamine piirkondades, kus tegutsetakse lähestikku.

Kohtumise üksikasjad hoitakase vastavalt kokkuleppele saladuses.

Readout of Chairman of the Joint Chiefs of Staff Gen. Dunford’s Meetin

Joint Staff Spokesperson Col. Patrick S. Ryder provided the following readout: Chairman of the Joint Chiefs of Staff Gen. Joseph F. Dunford, Jr. and Russian Chief of the General Staff Gen. Valery Gerasimov held a meeting June 8 in Helsinki, Finland.,

Kommentaarid
(Külastatud 350 korda, 1 külastust täna)