Täna on Soomes eestlaste jaanipidu, aga tuld teha ei tohi

Täna toimub Soomes Porvoos juba neljandat aastat neljandat aastat eestlaste jaanipidu, kus aga karmide nõuete tõttu tuld teha ei tohi.

Helsingist 50 kilomeetri kaugusel Porvoos Kokonniemen Hiihtokeskuses toimuvale jaaniprallele on oodata nii kohalikke eestlasi kui ka üle lahe elavaid kaasmaalasi. Venno Loosaare eestvedamisel korraldatakse erinevaid tuntud jaanimänge ja peole annavad hoogu rahva poolt armastatud Patune Pool, Meie Mees ja Kukerpillid.

Paraku peavad pidulised ka tänavu jaanilõkkest suu puhtaks pühkima, sest liialt kuivast ilmast tingitud tuleohu tõttu on otsustatud tule süütamine taaskord ära jätta. Küll aga ei kuiva kellegi kurk — kohalolijate näpust paistab enim Saku Originaali õlut ning Somersby siidrit. Kroonika raporteerib, et söögipoolise ja kesvamärjukese hinnad on taskukohased, kohati soodsamadki kui äsja lõppenud Rockfestil.

Ajakava:
17.00 avatakse väravad
18.30 Kukerpillid
20.30 Meie Mees
22.00 Patune Pool

http://kroonika.delfi.ee/news/paevapilt/otsefotod-varvikas-seltskond-vaata-kes-on-need-soome-eestlased-kes-teisel-pool-lahte-tood-rugades-jaanitulel-tantsu-loovad?id=82594939

Kommentaarid
(Külastatud 666 korda, 1 külastust täna)