Täna on Soomes eestlaste jaanipidu, aga tuld teha ei tohi

Täna toimub Soomes Porvoos juba neljandat aastat neljandat aastat eestlaste jaanipidu, kus aga karmide nõuete tõttu tuld teha ei tohi.

Helsingist 50 kilomeetri kaugusel Porvoos Kokonniemen Hiihtokeskuses toimuvale jaaniprallele on oodata nii kohalikke eestlasi kui ka üle lahe elavaid kaasmaalasi. Venno Loosaare eestvedamisel korraldatakse erinevaid tuntud jaanimänge ja peole annavad hoogu rahva poolt armastatud Patune Pool, Meie Mees ja Kukerpillid.

Paraku peavad pidulised ka tänavu jaanilõkkest suu puhtaks pühkima, sest liialt kuivast ilmast tingitud tuleohu tõttu on otsustatud tule süütamine taaskord ära jätta. Küll aga ei kuiva kellegi kurk — kohalolijate näpust paistab enim Saku Originaali õlut ning Somersby siidrit. Kroonika raporteerib, et söögipoolise ja kesvamärjukese hinnad on taskukohased, kohati soodsamadki kui äsja lõppenud Rockfestil.

Ajakava:
17.00 avatakse väravad
18.30 Kukerpillid
20.30 Meie Mees
22.00 Patune Pool

OTSEFOTOD | Värvikas seltskond! Vaata, kes on need Soome eestlased, kes teisel pool lahte tööd rügades jaanitulel tantsu löövad

Aasta esimene jaanituli süttib juba täna õhtul Soomes, kus neljandat aastat järjest toimub teisel pool Soome lahte resideeruvate eestlaste meeleolukas kodumaine üritus – Eestlaste jaanituli Soomes. Porvoos, Helsingist 50 kilomeetri kaugusel Kokonniemen Hiihtokeskuses toimuvale jaaniprallele on oodata nii kohalikke eestlasi kui ka üle lahe elavaid kaasmaalasi.

Kommentaarid
(Külastatud 624 korda, 1 külastust täna)